Ο Χρήστος Τσικούδας, ένα γνωστό στέλεχος της αγοράς πληροφορικής με έδρα την Θεσσαλονίκη είναι και ένα παράδειγμα προς μίμηση. Και αυτό γιατί επέλεξε τα τελευταία χρόνια να πλαισιώσει με τις γνώσεις και την εμπειρία του μια πολύ νεανική ομάδα, μια ομάδα με λαμπρό επιχειρηματικό μέλλον καθώς το βασικό αντικείμενο της δραστηριότητας ανταποκρίνεται στις επιταγές του σύγχρονου τρόπου ζωής στην ψηφιακή εποχή.

Ο Χρήστος Τσικούδας άφησε κατά μέρος μια καριέρα σε τάξη για να συνδράμει και να συμμετάσχει σε μια νεανική επιχειρηματική περιπέτεια – εκείνη της πολυβραβευμένης Twiddle- που έχει πλέον ως σημεία αναφοράς το Palo Alto της Καλιφόρνιας και τη Θεσσαλονίκη όπου εξακολουθεί να ζει και εργάζεται το σύνολο της διευθυντικής ομάδας της εταιρείας. Σήμερα, η διευθυντική ομάδα απαρτίζεται από τον Χρήστο Τσικούδα, τον Zαφείρη Μπάμπο και τον Γιώργο Τσουμαλή ( και οι δύο μηχανικοί από το ΑΠΘ) καθώς και τον Μάνθο Κωτσιόπουλο (μηχανικό από το ΕΜΠ).

Η Twiddle πριν από λίγα μόλις 24ωρα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον φετινό διαγωνισμό που οργανώνει το MITEF Greece (The MITEF Greece Startup Competition 2019) και εξ αυτού του λόγου βρίσκεται στο προσκήνιο του ενδιαφέροντος και για τους επενδυτές και για τα media.

Αλλά, πως ξεκίνησαν όλα; Ο λόγος στους ίδιους τους πρωταγωνιστές: «Παρατηρήσαμε από νωρίς ότι στα γνωστά μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα βίντεο δεν είχαν ικανοποιητικό ήχο και τα ηχητικά εφέ απουσίαζαν τελείως παρόλο που ο ήχος είναι καίριος προκειμένου να συνδεθεί συναισθηματικά ο θεατής με το περιεχόμενο ενός βίντεο.

Ξεκινήσαμε τότε και δημιουργήσαμε μία εφαρμογή που επέτρεπε σε οποιονδήποτε να προσθέτει μουσική και ηχητικά εφέ σε μικρά βίντεο τα οποία ανέβαζε στην πλατφόρμα του Twiddle και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτή η έκδοση της εφαρμογής είχε μια αξιόλογη αρχική ανταπόκριση, και με βάση το feedback των χρηστών και περαιτέρω έρευνα αγοράς ανακαλύψαμε ένα μεγάλο κενό στη βιομηχανία του content creation, μια βιομηχανία που εκτιμήθηκε στα 4,6 δις δολάρια το 2018.

Συγκεκριμένα, μέσα από συνομιλίες με επαγγελματίες του χώρου, έγινε ξεκάθαρο ότι οι δημιουργοί περιεχομένου ξοδεύουν πολύ χρόνο και κόπο προκειμένου να αναζητήσουν, επιλέξουν, αγοράσουν, τοποθετήσουν και επεξεργαστούν μουσική και ηχητικά εφέ για τα βίντεο τους με συχνά μέτριο αποτέλεσμα. Ξεκινήσαμε λοιπόν την ανάπτυξη μίας μηχανής που κάνει χρήση της τελευταίας τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης και νευρωνικών δικτύων προκειμένου να αυτοματοποιήσει την προαναφερόμενη διαδικασία. Ταυτόχρονα αναπτύσσουμε το Twiddle Studio-μία web επί πληρωμή πλατφόρμα για δημιουργούς, εταιρείες marketing, παρόχους ήχων και όχι μόνο. Παράλληλα, ανανεώσαμε ριζικά την εφαρμογή προκειμένου να προσφέρει μία απλουστευμένη έκδοση της λειτουργίας σε δημιουργούς on-the-go και οποιοδήποτε χρήστη επιθυμεί να δημιουργήσει περιεχόμενο υψηλού επιπέδου τελείως αυτόματα.

Οι παραπάνω εξελίξεις έχουν συγκεντρώσει πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον και ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία σύναψης συνεργασιών με πάνω από τρεις ηγέτες του χώρου παγκοσμίως οι οποίοι έχουν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για συμμετοχή στην ανάπτυξη της επαγγελματικής πλατφόρμας.

Επίσης, οι δραστηριότητες μας επιβραβεύονται συνεχώς με την εταιρεία να κερδίσει τους τελικούς του MIT Enterprise Forum 2019, τους τελικούς του διαγωνισμού PappaJohn, ενώ πριν 2 εβδομάδες η ομάδα επέστρεψε από τον παγκόσμιο τελικό του Get in the Ring στο Βερολίνο όπου η Twiddle Inc. βγήκε τρίτη παγκοσμίως στην κατηγορία της ανάμεσα σε 138 finalists οι οποίοι αποτελούσαν τους νικητές 80 επιμέρους τελικών ανά τον κόσμο».