Ο ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

«Εφοδος» Πιτσιλή στη ΔΟΥ Ηρακλείου ενώ τον… περίμεναν στη Ρόδο

  • newsroom


Οι υπάλληλοι είδαν τον διοικητή να μπαίνει στο κτήριο της Λεωφόρου Κνωσού, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς, ενώ το πρόγραμμά του προέβλεπε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Ρόδο

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στη ΔΟΥ Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, σύμφωνα με το e-kriti.gr.

Οι υπάλληλοι είδαν τον διοικητή να μπαίνει στο κτήριο της Λεωφόρου Κνωσού, συνοδευόμενος από δύο αστυνομικούς, λίγο πριν της 11 το πρωί, ενώ το πρόγραμμά του προέβλεπε προγραμματισμένη επίσκεψη στη Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιτσιλής ζήτησε από τους υπαλλήλους και τον Διευθυντή, κ. Μανώλη Ρολάκη, ο οποίος βρισκόταν σε άδεια και εκλήθη εσπευσμένα στην υπηρεσία, εντατικοποίηση των ελέγχων σε στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, στην “καρδιά” της τουριστικής σεζόν, σε μία εξόχως τουριστική περιοχή όπως είναι ο νομός Ηρακλείου.

Ουσιαστικά επρόκειτο για μία συνάντηση για την “τόνωση του ηθικού” των εφοριακών, με φόντο περιστατικά επιθέσεων και χειροδικιών κατά, τη διάρκεια ελέγχων, τα οποία ο Γενικός Γραμματέας της ΑΑΔΕ, καταδίκασε απερίφραστα, προσθέτοντας ότι η στήριξη και συνδρομή της αστυνομίας είναι δεδομένη.
Ο κ. Πιτσιλής αναχώρησε από το Ηράκλειο αμέσως μετά τη σύσκεψη, και επισκέπτεται τις ΔΟΥ Ρεθύμνου και Χανίων.