Περαιτέρω περικοπές περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2016 που παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Νίκο Βούτση, στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής.
Συγκεκριμένα, μειωμένος κατά 4 εκατ. ευρώ, περίπου, θα είναι ο Προϋπολογισμός της Βουλής για το 2016, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό έτος και θα ανέρχεται σε 136.016.000 ευρώ. Ταυτοχρόνως, ο Προϋπολογισμός της Βουλής, εμφανίζεται να υπολείπεται κατά 4.128.000 ευρώ του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Επίσης, περιλαμβάνει «κούρεμα» κατά 10% της βουλευτικής αποζημίωσης και κατάργηση αυτής για τη συμμετοχή των βουλευτών στα θερινά τμήματα καθώς και μειώσεις στο κονδύλι για τα έξοδα κίνησης των βουλευτών αλλά και για τη μίσθωση των βουλευτικών ΙΧ.
Σημειώνεται ότι η βουλευτική αποζημίωση περιστέλλεται συνολικά κατά 38% (28% λόγω περικοπών των περασμένων ετών και 10% λόγω της τωρινής μείωσης) και διαμορφώνεται στις 5.100 ευρώ, από 5.700 ευρώ που είναι σήμερα.
Παράλληλα, περικόπτεται το επίδομα οργάνωσης γραφείου των βουλευτών, μειώνονται οι δαπάνες για τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούν οι βουλευτές (20% μείωσης της χρηματοδοτικής μίσθωσης των οχημάτων) αλλά και οι δαπάνες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας (κατά 13%).
Στον Προϋπολογισμό της Βουλής, του οικονομικού έτους 2016, προβλέπεται, τέλος, αύξηση στις δαπάνες για την ανακαίνιση και αποκατάσταση κτηρίων ιδιοκτησίας της Βουλής, με σκοπό την αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων και την σταδιακή αποδέσμευση από τα μισθωμένα κτήρια που στεγάζουν υπηρεσίες της. Εκτιμάται ότι στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχει επιτευχθεί απόσβεση των δαπανών αυτών.


Πηγή: protothema.gr

Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.