Φωτογραφίες από την πρεμιέρα του Φεστιβάλ Βενετίας όπου συμμετέχει η ταινία του Κώστα Γραβρά «Ενήλικοι στο Δωμάτιο» η οποία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη δημοσίευσε στο Facebook η σύζυγος του πρώην ΥΠΟΙΚ Δανάη Στράτου.
Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη με τίτλο «Ανίκητοι Ηττημένοι» και αφηγείται τις δύσκολες διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Ε.Ε. (Eurogroup) για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους στις αρχές του 2015 που αυτοχαρακτηρίζεται ως «μια αρχαία ελληνική τραγωδία στη σύγχρονη εποχή», όπου «πίσω από τις κλειστές πόρτες, παίζεται μια ανθρώπινη τραγωδία».
Δείτε την ανάρτηση

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών επιστράτευσε, μάλιστα, και το κόμμα του, το ΜεΡΑ25 προκειμένου να προωθήσει την ταινία επισημαίνοντας ότι «το κόκκινο χαλί διέσχισαν … εις διπλούν οι Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου: τόσο οι ορίτζιναλ όσο και οι κινηματογραφικοί (Χρήστος Λούλης και Βαλέρια Γκολίνο)».

Ποια αριστερά;
Το κεντρικό σημείο της συνέντευξης του Γαβρά ήταν το ερώτημα ποια αριστερά, υπονοώντας ότι η αριστερά δεν υπάρχει καθώς είτε συμβιβάστηκε – ενσωματώθηκε είτε εγκαταλήφθηκε.
Η ταινία θα προβληθεί στην Ελλάδα στις 3 Οκτωβρίου
Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.