Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(Upd 12/3, 09.10) Αμφίρροπη γίνεται η διαδικασία διεκδίκησης του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ (67%), καθώς μετά την κινεζική COSCO που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το λιμάνι του Πειραιά στο παιχνίδι εισήλθε και η κρατική εταιρεία των ρωσικών σιδηροδρόμων RZD. 

Την πρόθεση της εταιρείας να εκδηλώσει ενδιαφέρον έως τις 28 Απριλίου, οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία, γνωστοποίησε από τη μόσχα με δηλώσεις του στο πρακτορείο Prime ο Βλαντίμιρ Γιακούνιν, ο ισχυρός άνδρας της RZD, η οποία συμμετέχει και στο διαγωνισμό εξαγοράς της ΤΡΑΙΝΟΠΣΕ. Όπως μάλιστα πρόσθεσε, οι ρωσικοί σιδηρόδρομοι διατηρούν ζωντανό το ενδιαφέρον τους για την εξαγορά του ΟΛΘ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και της εταιρείας ROSCO που έχει αναλάβει τη συντήρηση – διαχείριση του τροχαίου υλικού του παλιού ΟΣΕ. 

Χαρακτηριστική των ρωσικών προθέσεων είναι η δήλωση του ότι ο όμιλος RZD θέλει να αποκτήσει τον έλεγχο των σιδηροδρόμων Βουλγαρίας και Ελλάδας στο πλαίσιο της ανάπτυξης του νέου διευρασιατικού διαδρόμου που θα συνδέει το ρωσικό δίκτυο με το ευρωπαϊκό και θα καθιστά εύκολη τη μεταφορά εμπορευμάτων από και προς τη χώρα.