Έντονη κριτική άσκησε στις προτάσεις του ΟΟΣΑ σχετικά με την πρόσμειξη του ελαιόλαδου με κατώτερης ποιότητας λάδια, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
“Φαντάζομαι ότι ο διεθνής οργανισμός συμβουλεύει τους Γάλλους να αλλοιώσουν το φουά γκρα (από χήνα) με συκωτάκια γύπα και τους Ρώσους το χαβιάρι τους με ταραμά – είναι κανείς και καμία που αμφιβάλλει ότι θα έπεφτε η τιμή αυτών των προϊόντων μετά από αυτή τη ρηξικέλευθη παρέμβαση μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος;” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ανταγωνιστικότητα μέσω χαμηλών τιμών είναι μόνο ένας από τους παράγοντες που ενδιαφέρει την Αριστερά κι ότι “η φιλελευθεροποίηση των αγορών για τη μείωση των τιμών, όχι μόνο δεν έχει φέρει τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα, αλλά έχει οδηγήσει σε πολλές παράπλευρες αρνητικές συνέπειες σε όρους κοινωνίας.”
“Ενδιαφερόμαστε για το φτηνό γάλα, αλλά μας ενδιαφέρει αυτό να μην γίνει σε βάρος των άμεσων παραγωγών μας. Θέλουμε όλοι να ψωνίζουμε όλες τις ώρες, όλες τις μέρες, αλλά αναγνωρίζουμε ότι εκτός από καταναλωτές είμαστε και εργαζόμενοι και εργαζόμενες που χρειαζόμαστε ξεκούραση, γονείς που πρέπει να ασχοληθούμε με τα παιδιά μας” συνέχισε σχολιάζοντας τα επίμαχα νομοσχέδια που διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την τρόικα αυτή τη στιγμή.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.