Aναστολή της επιβολής του φόρου υπεραξίας στα ακίνητα τουλάχιστον μέχρι 30 Ιουνίου, ώστε να ξεμπλοκάρουν οι εκκρεμούσες αγοραπωλησίες, ζητούν από τον πρωθυπουργό οι μεσίτες μέσω του κοινού τους οργάνου, της Ομοσπονδίας Μεσιτών Αστικών Συμβάσεων Ελλάδος.
Σε σχετική επιστολή τους προς τον κ. Α. Σαμαρά, οι μεσίτες επισημαίνουν ότι μέχρι τώρα, από τις αρχές του έτους, το Δημόσιο έχει χάσει από φόρους μεταβίβασης πάνω από 100 εκατ. ευρώ (την ώρα που το κράτος ζητεί εναγωνίως έσοδα). «Δυστυχώς, εδώ και δυόμιση μήνες δεν έχει υλοποιηθεί με νόμο ο παράλογος – κατά την γνώμη μας – φόρος υπεραξίας στα ακίνητα. Έχουν καταστραφεί πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αδυνατούν να μεταβιβάσουν το ακίνητο τους επειδή δεν μπορούν να γίνουν συμβόλαια, έχουμε εκτεθεί διεθνώς σε ξένους επενδυτές που λόγω αυτού του γεγονότος ανέβαλαν την αγορά κάποιου ακινήτου για το οποίο είχαν ενδιαφερθεί και είναι αβέβαιο εάν θα επανέλθουν στην χώρα μας. Μεσίτες, συμβολαιογράφοι, δικηγόροι, μηχανικοί και εκατοντάδες επαγγελματίες που ασχολούνται με τα ακίνητα, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους, βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση λόγω του συγκεκριμένου θέματος.»
Οι μεσίτες ζητούν από τον Πρωθυπουργό να δώσει εντολή αναστολής της επιβολής του φόρου υπεραξίας τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου, «για να μπορούν επιτέλους να υλοποιηθούν όλες οι εκκρεμούσες οι αγοραπωλησίες. Επίσης, ας καταλάβουν οι αρμόδιοι της τρόικα ότι δεν μπορεί να επιβληθεί φόρος υπεραξίας όχι στο κέρδος, αλλά στην τεράστια ζημία που υφίστανται σήμερα όλοι οι Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι καταστρέφονται όχι μόνον λόγω της απραξίας της αγοράς, αλλά και λόγω της φορολόγησής τους με πλαστές αντικειμενικές αξίες, που δεν υπάρχουν πουθενά», καταλήγει η επιστολή των μεσιτών.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.