Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Σε νέο hot commodity έχουν εξελιχθεί οι startups εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα των εφαρμογών για τα κινητά, και συγκεκριμένα στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων.

Η νέα, hot, πολλά υποσχόμενη, εταιρεία ακούει στο όνομα Tango, αποτελεί μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων σε συνδυασμό με εφαρμογές κοινωνικών δικτύων και διαθέτει 200 εκατ. χρήστες.

Μετά την εξαγορά του WhatsApp από το Facebook έναντι 19 εκατ. δολαρίων, η επένδυση της κινεζικής Alibaba στην Tango έρχεται να “ταράξει τα νερά”.

Η Alibaba, η οποία ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο της στην αμερικανική αγορά, επένδυσε 215 εκατ. δολάρια στην Tango για να εξασφαλίσει ποσοστό 20%-25% , αυξάνοντας την αξία της εταιρείας περίπου στο 1 δισεκατομμύριο. Η εταιρεία κατάφερε να εξασφαλίσει συνολικά 280 εκατ. δολάρια, από τα οποία τα υπόλοιπα 65 εκατ. προήλθαν από τους ήδη υφιστάμενους επενδυτές της όπως η Qualcomm Ventures και η DFJ.

Ανάμεσα στους επενδυτές που στήριξαν την Tango βρίσκεται και ο συνιδρυτής της Yahoo, Jerry Yang, ενώ πρόσφατα η εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την επίσης ανερχόμενη Spotify.