Ο ευρωπαϊκός κολοσσός Airbus υπέγραψε συμφωνία για προμήθεια 70 αεροσκαφών, αξίας άνω των 10 δισ. δολαρίων, στην Κίνα. 
Η συμφωνία είχε τεθεί σε αναμονή, για αρκετό καιρό, εξαιτίας των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ΕΕ και άλλων χωρών για την φορολόγηση των πτήσεων λόγω των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.
Ωστόσο η συμφωνία οριστικοποιήθηκε κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στη Γαλλία.

Η παραγγελία περιλαμβάνει 27 A330 μεγάλων αποστάσεων και 43 μικρότερα αεροσκάφη τύπου A320.
Η Κίνα επίσης υπέγραψε μια νέα δεκαετή συμφωνία σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται στην Airbus να συνεχίσει την κατασκευή αεροσκαφών στην πόλη Tianjin, στα βόρεια της χώρας, μέχρι το 2025.Νωρίτερα, η μονάδα ελικοπτέρων της Airbus ανακοίνωσε μια συμφωνία για την προμήθεια 1.000 επιβατικών ελικοπτέρων στην Κίνα μέσα στα επόμενα 20 χρόνια.

Οι τρεις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές οικονομίες, η Γερμανία, η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, υποστηρίζουν σθεναρά μια βελτίωση των εμπορικών δεσμών της Ευρώπης με την Κίνα. Την περασμένη χρονιά, η Γαλλία κατέγραψε εμπορικό έλλειμμα με την Κίνα περίπου 26 δισ. ευρώ , η ποσό που αντιστοιχεί με περίπου το 40% του συνολικού εξωτερικού εμπορικού ελλείμματος της Γαλλίας.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε στον Κινέζο ομόλογο του ότι επιθυμεί να “επαναπροσδιορίσει τους εμπορικούς δεσμούς μεταξύ των δύο χωρών”. Άλλωστε, η αεροναυπηγική αντιστοιχεί στο 29% των εξαγωγών της Γαλλίας στην Κίνας. Το ένα πέμπτο της παγκόσμιας παραγωγής της Airbus κατασκευάζεται στην ηπειρωτική Κίνα. 
Τέλος, η Κίνα και η Γαλλία υπέγραψαν συνολικά 50 εμπορικές συμφωνίες που καλύπτουν όλους τους τομείς της οικονομίας.