Επιτακτική κρίνει την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου η Eurobank ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και να μην επηρεαστεί αρνητικά η ανάπτυξη.
Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της, “7 Ημέρες Οικονομία”, η συνεπής ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό της κυβέρνησης και η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι αναγκαίο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό αφού οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας απαιτούν την αποδέσμευση της δόσης των €8,8 δις από τον ΕΜΣ ενώ απαιτείται χρόνος και προσπάθεια για την διαπραγμάτευση των υπόλοιπων εκκρεμών θεμάτων που αφορούν την ελληνική οικονομία με κυριότερο αυτό της ελάφρυνσης του χρέους και την επιστροφή της χώρας στις αγορές το 2014.
“Με αφορμή τις προωθούμενες μεταρρυθμίσεις στην αγορά γάλακτος είναι σκόπιμο να τονίσουμε ότι παρότι φτάσαμε σε συμφωνία με την τρόικα την προηγούμενη εβδομάδα κάτι τέτοιο δεν συνεπάγεται το τέλος της προσπάθειας από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης ή το τέλος της εφαρμογής του β’ Προγράμματος Σταθεροποίησης της Ελληνικής Οικονομίας (2ΠΣΕΟ). Τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. Η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της καταβολής της δόσης” αναφέρει η Eurobank.
Επίσης δε θα πρέπει να παραγνωρίζουμε ότι μια σειρά από ανοικτά θέματα είναι αναγκαίο να λυθούν μέσα στους επόμενους μήνες με κυριότερο αυτό της ελάφρυνσης του χρέους .
“Παράταση της αδυναμίας εύρεσης λύσης πέρα από την επόμενη εβδομάδα θα περιορίσει σημαντικά τα περιθώρια διαπραγμάτευσης της ελληνικής κυβέρνησης ενώ θα αφήσει και σε εκκρεμότητα και το θέμα της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Eurobank με όποιες (αρνητικές) επιπτώσεις μπορεί να έχει το συγκεκριμένο γεγονός στην ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, στην αύξηση των ξένων επενδύσεων και στην επιστροφή της χώρας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το 2014.” προσθέτει.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.