Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μειώνεται κατά 50% η προσαύξηση του μισθού για κάθε τριετία για τους μακροχρόνια ανέργους. Συγκεκριμένα , το νομοσχέδιο προβλέπει «για τους εγγεγραμμένους ανέργους στα οικεία μητρώα ανέργων, άνω των 25 ετών με διάρκεια συνεχόμενης ανεργίας μεγαλύτερη των 12 μηνών (μακροχρόνια ανεργία) που προσλαμβάνονται ως ανειδίκευτοι υπάλληλοι, ο κατώτατος μισθός προσαυξάνεται με ποσοστό 5% για κάθε τριετία και συνολικά με 15% για προϋπηρεσία 9 ετών και άνω.» Αυτό σημαίνει , ότι άνεργοι  με προϋπηρεσία άνω των 9 ετών θα αμείβονται με 673,98 ευρώ αντί των 761,90 ευρώ .

Ωστόσο στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται μια μικρή προσθήκη σε  νόμο του 2013 που αναφέρεται στο νομοθετημένο κατώτατο μισθό η οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για κατάργηση των «παγωμένων» τριετιών για όλους τους αμειβόμενους με το κατώτατο ημερομίσθιο στο μέλλον. Συγκεκριμένα  με την προσθήκη της φράσης «και ως τέτοιος (ο κατώτατος μισθός) νοείται μία μοναδική αξία ( ποσό ) αναφοράς» μπορεί κάποιος να υποθέσει ότι αμφισβητείται οποιαδήποτε προσαύξηση λόγω προϋπηρεσίας που ανεβάζει τον κατώτατο μισθό πάνω από τα 586 ευρώ.

-Με  άλλη διάταξη προβλέπεται ο συμψηφισμός ληξιπρόθεσμων χρεών προς τα ταμεία με επιστροφές ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος. Συγκεκριμένα  προβλέπεται ότι ποσά   που προέρχονται από επιστροφές φόρου προστιθέμενης αξίας και φόρου εισοδήματος, για τα οποία έχει εκδοθεί και εκκαθαριστεί το σχετικό ατομικό φύλλο έκπτωσης, συμψηφίζονται υποχρεωτικά με οφειλές προς τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης και αποδίδονται υπέρ των οικείων ασφαλιστικών οργανισμών.