Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης ανήγγηλε νομοτεχνικές αλλαγές στο πολυνομοσχέδιο σύμφωνα με τις οποίες το παστεριωμένο γάλα έχει διάρκεια συντήρησης μέχρι 7 ημερών με ευθύνη του παρασκευαστή, διατυπώνεται σαφέστερα ο ορισμός των λογοτεχνικών βιβλίων αναλυτικά. Σε σχέση με τις Κυριακές οι τουριστικές περιοχές ορίζονται σε τρεις και όχι τουλάχιστον τρεις. Καταργείται το ερωτηματολόγιο που έπρεπε να καταθέσει ο διακινητής τσιμέντου. Καταργείται εντελώς η καταχώρηση απορρυπαντικών, ούτε η ηλεκτρονική καταχώρηση.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου και πριν την κατάθεση των νομοθετικών αλλαγών για το γάλα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, υπήρχε τηλεφωνική επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών με τον με τον Ματίας Μόρς ο οποίος τόνισε στον Ευρωπαίο αξιωματούχο ότι δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά και πρέπει να κατατεθεί η τροπολογία.
Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι σε δέκα μέρες θα επανεξεταστεί το θέμα.
Νωρίτερα ο κ. Χατζηδάκης στην τοποθέτησή του σημείωσε πως ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης επειδή η κυβέρνηση θα επιτρέψει να φθηνήνουν τα φάρμακα, τονίζοντας πως “είδαμε από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης να αναπτύσσεται το κίνημα της ακρίβειας”.
“Ενοχλείται ο ΣΥΡΙΖΑ επειδή τα βιβλία δεν πωλούνται στην Ελλάδα 100% ακριβότερα για να εξυπηρετούνται κάποιοι εκδότες”, διερωτήθηκε ο υπουργός.
“Είναι προφανές, έχουμε αντιπολίτευση κουβαρντάδων, θέλουν να πληρώνουν ακριβότερα”, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.
“Αν τίθεται θέμα ηθικής τάξεως τίθεται για τον ίδιο τον κ. Τσίπρα που έρχεται και υποστηρίζει τις παράδοξες θέσεις ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων.
Αν υπηρετείτε κάτι εσείς του ΣΥΡΙΖΑ, υπηρετείτε την μιζέρια. Είμαι βέβαιος ότι ο Έλληνας καταναλωτής μας πιστώνει ότι δεν κάναμε πίσω στις μεταρρυθμίσεις παρά τις αντιδράσεις του κινήματος της ακρίβειας”, κατέληξε ο υπουργός Ανάπτυξης.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.