Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Πολύς θόρυβος γίνεται για το επενδυτικό ταμείο για το οποίο έχουν γίνει δηλώσεις τόσο από τον Β. Σόιμπλε όσο κι από τον Κ. Χατζηδάκη, ο οποίος διαβεβαίωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη συγκρότηση του χρηματοδοτικού φορέα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Το ερώτημα βέβαια είναι πόσα θα είναι τα πραγματικά κεφάλαια και με ποιούς όρους θα κατευθυνθούν σε μια αγορά όπου η πλειοψηφία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων χρειάζεται ειδικό τρόπο χρηματοδότησης.
Εκείνο πάντως που έκανε αίσθηση από τα όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης είναι η απελευθέρωση των εισαγωγών για το τσιμέντο. Θα μπορέσει τελικά αυτό να οδηγήσει πράγματι σε χαμηλότερες τιμές, θα σπάσει το όποιο υπάρχον καρτέλ των ελληνικών τσιμεντοβιομηχανιών και τελικά θα προσαρμοστούν στη μεγάλη μείωση της ζήτησης εξαιτίας της εγχώριας ύφεσης;

Ή όλα θα μείνουν στα λόγια γιατί οι εγχώριες δυνάμεις της αγοράς δεν θα αφήσουν να γίνει τίποτε από όλα αυτά;