Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης ανακοίνωσε περίπου στις 16:30 το μεσημέρι της Τετάρτης ο Τάκης Μπαλτάκος.

Η παραίτηση Μπαλτάκου ήταν συνέπεια των καταιγιστικών εξελίξεων που πυροδότησε η δημοσίευση βίντεο που τον εμφανίζει να συνομιλεί με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για την δικαστική υπόθεση του ακροδεξιού μορφώματος, όπου περίπου εμφανίζεται και λειτουργεί σαν σύμβουλος των χρυσαυγιτών αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Λίγο πριν δημοσιοποιήσει την επιστολή παραίτησής του, ο κ. Μπαλτάκος αποδοκιμάστηκε με απόλυτο τρόπο από τον κ. Αντώνη Σαμαρά. «Δεν γνωρίζω το θέμα, αλλά εάν είναι έτσι, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση ο κ. Μπαλτάκος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός βγαίνοντας από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Μπαλτάκος ζητά συγγνώμη για την αναστάτωση που προκάλεσε και επιχειρεί να δώσει εξηγήσεις για το διάλογο που είχε με το χρυσαυγίτη βουλευτή.

Πηγή: protothema.gr