Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Συνάντηση περίπου μισής ώρας είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε ότι η ακριβής ημερομηνία έκδοσης των ομολόγων θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες.

Παράλληλα τόνισε ότι «το θετικό είναι πως η Ελλάδα πια δεν γύρισε απλώς σελίδα ή κεφάλαιο, άλλαξε βιβλίο. Η διεθνής οικονομική κοινότητα περιβάλει την Ελλάδα και την ελληνική οικονομία με πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη, τα σπρεντς συνεχίζουν και πέφτουν, και αυτό είναι μια πάρα πολύ σημαντική εξέλιξη».

 Πλέον το επιτόκιο κινείται στο 6,03% και αυτό είναι μία πάρα πολύ θετική εξέλιξη, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε παράλληλα ότι η προσωπική επαφή του πρωθυπουργού με τον κ., Ντάισελμπλουμ, τον κ. Σόιμπλε και με όλους τους υπουργούς της ευρωζώνης έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς όπως είπε, πλέον υπάρχει μια προσωπική επαφή με τους παράγοντες της ευρωζώνης, κάτι που αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Όσον αφορά την πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει με αφορμή το θέμα Μπαλτάκου, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε πως δεν τον ανησυχεί καθόλου το ενδεχόμενο να «φρενάρει» αυτή την θετική εικόνα για την οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρέπει να αφήσουμε τις μεμψιμοιρίες αυτές και να κοιτάξουμε τη μεγάλη εικόνα. Η μεγάλη εικόνα είναι σημαντική για την Ελλάδα σήμερα» κατέληξε.