Παρέμβαση στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα, σε συνάντησή του με τους ΑΧΕΠΑ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

“Είμαι εκείνος που πολέμησα εξ αρχής και σκληρότερα απο οποιονδήποτε άλλο την Χρυσή Αυγή” επεσήμανε ο πρωθυπουργός, στον απόηχο της αποπομπής Μπαλτάκου αλλά και των εκβιασμών της Χρυσής Αυγής για τη δημοσιοποίηση νέων μαγνητοσκοπημένων συνομιλιών. Ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι το μείζον είναι η διασφάλιση της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα και πρόσθεσε ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η Χρυσή Αυγή ρυθμιστής της πολιτικής ζωής.

Ο πρωθυπουργός “άδειασε” τον μέχρι πρότινος συνεργάτη του, Τάκη Μπαλτάκο, επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την πολεμική του ταυτίζεται με την Χρυσή Αυγή και ζήτησε να επικρατήσει ομοψυχία στη χώρα.

Στο ίδιο έντονο ύφος ο κ. Σαμαράς απέρριψε το αίτημα της αντιπολίτευσης να παραιτηθούν οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης λέγοντας ότι “αυτοί που το ζητούν ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιικές σκοπιμότητες”.

“Η Ελλάδα βγαίνει απο την κρίση και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό”, κατέληξε για να προσθέσει με έμφαση: “Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την πατρίδα δεν την αλλάζω”, απαντώντας έτσι στα σενάρια που αφορούν ευρείες κυβερνητικές αλλαγές ή και εκλογές.

Αναλυτικά η δήλωση του Πρωθυπουργού:

“Καλωσορίζω στην Ελλάδα τους εκπροσώπους των AHEPANs, τα αδέλφια μας από τη Διασπορά. Η χώρα μας αυτή τη στιγμή κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά, βγαίνει από την κρίση, σηκώνεται στα πόδια της, παίρνει τη μοίρα της στα χέρια της και αυτό είναι το πιο μεγάλο, το πιο σημαντικό για όλους μας, για όλο τον Ελληνισμό.

Πριν από οτιδήποτε άλλο, όμως, και σε αναφορά με την επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, θα ήθελα να τονίσω ορισμένα αυτονόητα πράγματα. Είμαι εκείνος ο οποίος πολέμησα εξαρχής τη Χρυσή Αυγή, σκληρότερα από οποιοδήποτε άλλο και δεν θα επιτρέψω ποτέ σε καμιά εγκληματική οργάνωση να γίνει ρυθμιστής της πολιτικής μας ζωής.

Ούτε θα επιτρέψω απαράδεκτες και ανεκδιήγητες συμπεριφορές σε οποιοδήποτε κυβερνητικό στέλεχος. Με την ίδια ακλόνητη πίστη η κυβέρνηση αυτή στηρίζει απόλυτα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Και όλοι όσοι ζητούν την παραίτηση των δύο υπουργών ταυτίζονται με τη Χρυσή Αυγή για μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αλλά εμείς προχωράμε με την απαραίτητη ομοψυχία και την εξίσου απαραίτητη πολιτική σταθερότητα.

Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση. Η Ελλάδα βγαίνει στις διεθνείς αγορές και κανείς δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Και σε κανένα δεν θα επιτρέψουμε να μας τραβήξει πάλι πίσω. Θυμηθείτε πού ήμασταν πριν δυο χρόνια. Με τις θυσίες του Ελληνικού λαού κάναμε αυτό που δεν περίμενε κανείς και τώρα που πιάνουν τόπο αυτές οι θυσίες, προχωρούμε σε μια νέα σελίδα για την Ελλάδα.

Την ευθεία γραμμή που έχω χαράξει για την Πατρίδα δεν την αλλάζω”.

Στο μεταξύ, ο Σίμος Κεδίκογλου διέψευσε κατηγορηματικά φήμες που είχαν κυκλοφορήσει περί τοποθέτησης κοριών στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά και τη σύγκληση έκτακτης σύσκεψης στο Μαξίμου για το θέμα.

 

 

Πηγή:www.capital.gr