Μέσα από το πρίσμα των διεθνών επενδυτών που όχι μόνο οραματίζονται αλλά δηλώνουν το ενεργό παρόν για τη δημιουργία μιας νέας Ελληνικής “Πολυεθνικής” Αεροπορικής Βιομηχανίας, που θα δώσει τέλος στο έως τώρα αδιέξοδο μοντέλο ανάπτυξης της βιομηχανίας, μετατρέποντάς την σε εφαλτήριο ανάπτυξης, επιτυχίας, και διεθνούς ηγεσίας, ο Όμιλος ΟΝΕΧ και συγκεκριμένα η  Αμερικάνικη εταιρία του Ομίλου “ΟΝΕΧ Technologies Inc” συμμετείχε με ιδιαίτερη επιτυχία στο Συνέδριο EXPOSEC-DEFENSEWORLD 2014, όπου από το βήμα του Συνεδρίου, ο κος Πάνος Ξενοκώστας (φωτο), Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος επανέλαβε για ακόμα μια φορά το ενδιαφέρον και την επενδυτική πρόταση εκ μέρους αμερικανικών επενδυτικών οίκων που εκπροσωπεί για την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Μια πρόταση που αφορά την εφαρμογή στη ζημιογόνο αμυντική βιομηχανία μοντέλων του εξωτερικού που θα ανταποκρίνονται επιτυχώς στις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις και στο διεθνή ανταγωνισμό. Μόνο λοιπόν μέσω σύμπραξης Ιδιωτών με συμμετοχή δημοσίου, με ιδιωτικοποιήσεις και επενδύσεις μπορούμε να γυρίσουμε τη σελίδα για την Ελληνική αμυντική βιομηχανία μας και να πάμε στην Επόμενη Μέρα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Ξενοκωςτας ” οι επενδυτές αναζητούν Βιομηχανίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της Χώρας τους και αποφεύγουν χώρες που εμποδίζουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας τους”. Η άμεση σύναψη στρατηγικών συνεργασιών και σύμπραξη των δυνάμεων της Χώρας για μία διεθνή προοπτική είναι η μόνη λύση στη προδεδικασμένη και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλήρη κατάρρευση του κλάδου, στα λουκέτα στην απώλεια θέσεων εργασίας στο πλήγμα στην αμυντική θωράκιση της Χώρας αλλά και στην εικόνα αυτής διεθνώς.  Τα προηγούμενα 30 χρόνια η εγχώρια Κρατική αμυντική βιομηχανία απορρόφησε περίπου 7 δις ευρώ και δημιούργησε και αλλά 7 δις ευρώ χρέη. Αυτό όταν αλλάξει το Ελληνικό Δημόσιο από την εξοικονόμηση και μόνο θα μπορούσε να αυξήσει τις συντάξεις όλου του Ελληνικού Δημοσίου κατά $ 1000 το χρόνο για 15 χρόνια. Μέσω ιδιωτικών επενδύσεων και αλλαγής λειτουργίας θα μπορούσε τα επόμενα 30 χρόνια εκτός από την εξοικονόμηση το ελληνικό δημόσιο να έχει οφέλη πάνω από 1,5 δις δολάρια. Οι επιλογές άρα, είναι δύο: Εικονική και βραχυπρόθεσμη “επιβίωση” έως τη στιγμή της απόλυτης χρεωκοπίας, που ήδη έχει συμβεί για κάποιες από αυτές και που ραγδαία και μοιραία πλησιάζει και για τις υπόλοιπες  ή εδώ-και-τώρα επενδύσεις ύψους ≥150εκ. δολαρίων και ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, εξαγωγές και μια ισχυρή Ελληνική αμυντική βιομηχανία όπως της αρμόζει, άξια περήφανη και ικανή να ανταγωνίζεται μεγάλες αμυντικές βιομηχανίες παγκοσμίως. Η λύση μία.
 
*Το συνέδριο “EXPOSEC-DEFENSEWORLD INTERNATIONAL DEFENSE & SECURITY CONFERENCE-Defense & Security Policy: Meet the Future Challenges”, στις 7 & 8 Απριλίου 2014 αποτελεί συνδιοργάνωση για 2η συνεχή χρονιά από το Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο  και τη Συμεών Τσομώκος ΑΕ ενώ τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη. Ο θεσμός αυτός έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς όλων των εμπλεκομένων κρατικών και μη φορέων και ενδιαφερόμενων μερών στον τομέα της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, ιδιαίτερα δε στην τρέχουσα κρίσιμη γεωπολιτικά συγκυρία  όπου η Ελλάδα βιώνοντας όλες τις ασφυκτικές κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις της κρίσης, οφείλει να ανακτήσει την αξιοπιστία της διεθνώς, να ενδυναμώσει την αμυντική της βιομηχανίας με την εκμετάλλευση των υπαρχουσών υποδομών και τη δημιουργία στρατηγικών συνεργασιών αλλά και να διασφαλίσει ύψιστες απαιτήσεις ασφάλειας για τη Χώρα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.
 
*Η Onex Technologies Inc είναι μια Αμερικανική εταιρία, με έδρα την Νέα Υόρκη. Ιδρύθηκε το 2013 με σκοπό την ανάπτυξη χρηματοοικονομικού δικτύου μέσω Investment bankers , Private Equities και  Hedge funds. H εταιρία έχει προνομιακές σχέσεις με boutique investment funds αλλά και major institutional investors. Το Επενδυτικό συμβούλιο της απαρτίζεται από έμπειρα και καταξιωμένα στελέχη του Επενδυτικού κλάδου, οι οποίοι είναι επικεφαλής επενδυτικών οργανισμών με παγκόσμια παρουσία και οι οποίοι έχουν συνολικά υπό διαχείριση assets πλέον των 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων.  Η εταιρία επικεντρώνεται σε επενδύσεις σε τεχνολογικούς τομείς όπως Aviation, ICT, Nanotecnology και άλλους κρίσιμους και στρατηγικούς τομείς, ενώ συμμετέχει σε αυτές μέσα από special purpose vehicles, που μπορούν να είναι νέες εταιρίες, private equities η και απευθείας συμμετοχές ανάλογα την επένδυση. Γεωγραφικά στοχεύει την περιοχή της ΝότιοΑνατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Έχει ως έδρα της περιοχής την Αθήνα, όπου εδρεύουν και άλλες εταιρίες του Ομίλου ενώ διατηρεί και παρουσία στις Βρυξέλλες.