Οι «αρχιτέκτονες» των νέων τεχνολογίων όλης της Ευρώπης συναντώνται στο Μέγαρο- Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών την Τετάρτη, με την υποστήριξη των Ελλήνων βιομηχάνων.

Το Διεθνές συνέδριο με θέμα «Industrial Technologies 2014 – Smart Growth through Research and Innovation», ξεκινά στις 9 Απριλίου 2014 και ολοκληρώνεται δύο ημέρες αργότερα, στις 11 Απριλίου, στο πλαίσιο της ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας και της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Κανοτομίας της Ε.Ε.  και συμμετέχουν στη διοργάνωση του από Ελληνικής πλευράς το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας της Πάτρας, το Πανεπιστήμιο Πάτρας και ο ΣΕΒ.

Κύριος άξονας του συνεδρίου είναι η παρουσίαση προοπτικών που παρουσιάζει η ανάπτυξη των Νέων Τεχνολογιών Παραγωγής  (NMΒP), της Νανοεπιστήμης, της Νανοτεχνολογίας, των Υλικών και της Βιοτεχνολογίας, με στόχο την προώθηση νέων ιδεών και νέας έρευνας για καινοτόμα προϊόντα και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των επιστημόνων και του βιομηχανικού κόσμου.

Το Συνέδριο θα φιλοξενήσει εξέχουσες προσωπικότητες που εκπροσωπούν διεθνείς εταιρείες όπως οι Airbus, Daimler AG, DAIKIN, Bayer, Carlsberg, BASF και πλήθος άλλων αλλά και ελληνικές όπως oι S&B, Nanophos, Inasco και πολλές άλλες. Οι σύνεδροι, οι οποίοι έχουν ήδη ξεπεράσει τους 800, είναι στελέχη ερευνητικών ιδρυμάτων και βιομηχανιών, πολιτικοί, εμπορικοί ακόλουθοι, καθηγητές πανεπιστημίων, επιστήμονες, ερευνητές και φοιτητές των σχετικών επιστημών.

Στην έναρξη του Συνεδρίου έχει προσκληθεί να μιλήσει ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου Πατρών, ερευνητής του ΙΤΕ/ ΙΕΧΜΗ και Εθνικός Εκπρόσωπος στον τομέα Νανοτεχνολογίας, Υλικών και Διεργασιών Παραγωγής, Κωνσταντίνος Γαλιώτης ο οποίος είναι και ο πρόεδρος του Συνεδρίου, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών και διευθυντής τού Εργαστηρίου Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού / Δυναμικής και Θεωρίας Μηχανών, Γεώργιος Χρυσολούρης, η επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Màire Geoghegan-Quinn αρμόδια για θέματα έρευνας, καινοτομίας και επιστήμης, ο Rudolf Strohmeier, αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρώην πρωθυπουργός της Φινλανδίας και συνεργάτης του Πανεπιστημίου Harvard, Esko Aho, ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος, Πρόεδρος του Ομίλου S&B Βιομηχανικά Ορυκτά κ.ά.

Παράλληλα με το συνέδριο, θα διοργανωθούν στον ίδιο χώρο, περίπτερο προβολής της σύγχρονης Ελληνικής βιομηχανίας από τον ΣΕΒ, το οποίο θα προβάλει τα αποτελέσματα της έρευνας και της καινοτομίας ελληνικών επιχειρήσεων καθώς και διεθνής έκθεση όπου θα παρουσιαστούν καινοτόμα προϊόντα από ερευνητικές κοινοπραξίες και επιχειρήσεις.