Ακριβά πλήρωσαν την χρήση ενός και μόνο τραγουδιού των Beatles οι παραγωγοί της σειράς Mad Men. Συγκεκριμένα, πλήρωσαν 250.000 δολάρια για να ακουστεί για δύο λεπτά το τραγούδι “Tomorrow Never Knows,” σε ένα επεισόδιο της 5ης σεζόν της σειράς.

Ο λόγος; Ο δημιουργός της δημοφιλούς σειράς, Matthew Weiner, παίρνει πολύ σοβαρά την αυθεντικότητά της, σε τέτοιο σημείο που τα πάντα γύρω από αυτήν, από τις καμπάνιες έως τα ρούχα και τη διακόσμηση είναι αυθεντικά, από τη δεκαετία του 1960.

“Πάντα ένιωθα ότι έλειπε από τη σειρά ένα είδος αυθεντικότητας γιατί δεν είχαμε ποτέ μια αυθεντική εκτέλεση των τραγουδιών των Beatles. Πάντα ένιωθα ότι αυτό αποτελούσε ελάττωμα, γιατί οι Beatles είναι η μπάντα του 20ου αιώνα”, δήλωσε ο Weiner, στους New York Times.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, τα τραγούδια των Beatles που ακούγονται σε διάφορες ταινίες και σειρές στην πραγματικότητα αποτελούν διασκευές από άλλα συγκροτήματα, αφού μια αυθεντική ηχογράφηση των Beatles μπορεί να κοστίσει πάνω από 1 εκατομμύριο, γεγονός που ο Weiner είτε δεν γνώριζε, είτε επέλεξε να αγνοήσει.