Είναι πιθανό η Ελλάδα να χρειαστεί περαιτέρω βοήθεια από την Ευρωζώνη κατά τα επόμενα δύο χρόνια, παρά την επιτυχημένη επιστροφή της στις αγορές ομολόγων χθες, προειδοποιεί ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Reza Moghadam.

Fitch: Η επιτυχία του 5ετούς δεν διασφαλίζει τη διατηρήσιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων

“Οι χρηματοδοτικές ανάγκες για τα επόμενα δύο χρόνια παραμένουν πολύ μεγάλες. Θα υπάρξει συνεχιζόμενη ανάγκη για στήριξη”, είπε ο Moghadam κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου κατά την εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον. 

Μιλώντας στο CNBC, ο Moghadam αρνήθηκε να αποκλείσει την ανάγκη ενός τρίτου πακέτου διάσωσης της Ελλάδας. “Προφανώς η Ελλάδα έχει μεγάλες οικονομικές υποχρεώσεις για τα επόμενα δύο χρόνια. Με τη βοήθεια της επιμήκυνσης της περιόδου ωρίμανσης των δανείων διάσωσης από τους Ευρωπαίους εταίρους, αυτές οι υποχρεώσεις έρχονται σταδιακά και απέχουν ακόμα πολύ καιρό. Όμως, είναι σαφές ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρειάζεται να αντλεί χρήματα είτε από τις αγορές ή από τον επίσημο τομέα, για να εξακολουθήσει να πληρώνει τις υποχρεώσεις αυτές”.