Η Gap σημειώνει πτώση 5,8% μετά τις απογοητευτικές πωλήσεις για την εταιρεία που επίσης κατέχει τις  Old Navy και Banana Republic.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι η πτώση της κίνησης θα μπορούσε να αυξηθεί κατά το πρώτο τρίμηνο και άλλο πάνω από το 3% της πτώσης που σημείωσε το τέταρτο τρίμηνο.

Τα αποτελέσματα της GAP καθρεφτίζουν την εικόνα που εμφανίζουν και οι άλλοι λιανοπωλητές που στεγάζονται σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, αφού ο άσχημος καιρός στις ΗΠΑ “κράτησε” του καταναλωτές στα σπίτια τους, ενώ σύμφωνα με αναλυτές, αρνητικά έχει επηρεάσει και το γεγονός ότι το Πάσχα πέφτει αργά.

“Η ανοιξιάτικη κολεξιόν της Gap δεν ήταν καλοδεχούμενη από τους καταναλωτές”, είπε ο Ike Boruchow αναλυτής του Sterne Agee.

“Από αυτά που μπορούμε να πούμε έως τώρα, το προϊόν (GAP) έχει έλλειψη της δημοφιλίας που είχε πριν από 24 μήνες με την εμμονή της στα γήινα χρώματα πράγμα που πιθανότατα θα την διατηρήσει πτωτικά μέχρι το καλοκαίρι”, τονίζει.

Η Laura Champine, αναλύτρια του Canaccord Genuity αναφέρει ότι τα οικονομικά στοιχεία της Gap με την πτώση του 6% για τον Μάρτιο, από πτώση 1% έναν χρόνο πριν είναι η χειρότερη απόδοση για την εταιρεία από τον Ιούλιο του 2010.