Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αγοραστή για χαρτοφυλάκιο ελληνικών δανείων ύψους 400 εκατ. ευρώ αναζητά η Credit Agricole Leasing Greece, που αποτελεί τη μοναδική μονάδα του γαλλικού ομίλου της Credit Agricole που παραμένει στη χώρα.

Πρόκειται κυρίως για δάνεια με εγγύηση ακίνητα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο άτομα που έχουν γνώση του ζητήματος.

Τρεις ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν μπει στη short list για τα δάνεια, αφότου κατατέθηκαν 16 μη δεσμευτικές προκαταρκτικές προσφορές. Οι δεσμευτικές προσφορές θα καταβληθούν έως το Μάιο.

Περίπου το 80% των δανείων, εκ των οποίων κάποια βρίσκονται σε default και κάποια πληρώνουν τόκους, έχουν συναφθεί με εγγύηση 150 κτίρια στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα έχουν ως εγγύηση μισθωμένο εξοπλισμό.