Τα αποτελέσματα της πρόσφατης ευρωπαϊκής, αλλά και ελληνικής κάλπης σχολίασε η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη σε συνέντευξη της στο βρετανικό BBC, τοποθετώντας το πρόβλημα της ανεργίας και της ανάπτυξης σε πρώτη θέση.
Στη συνέντευξή της, η Ελληνίδα Επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μεταξύ άλλων είπε:
“To δίλημμα που έχουμε μπροστά μας σήμερα δεν είναι αν η Ευρώπη θα ασχολείται μόνο με τα μεγάλα θέματα. Η Ευρώπη μπορεί να είναι μεγάλη με τα μεγάλα και μικρή με τα μικρά. Όπως και ο Βρετανός Πρωθυπουργός Ντείβιντ Κάμερον αναγνώρισε πρόσφατα, η Μεταρρύθμιση της Πολιτικής Αλιείας απέδειξε πως η Ευρώπη μπορεί να προωθεί και τα μικρά θέματα, όταν οι αποφάσεις αφορούν πραγματικά και άμεσα τους πολίτες. Η πραγματική πρόκληση είναι πως θα οικοδομήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη , που σημαίνει μια Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της.
Είναι ανάγκη να βρούμε λύσεις για τα πραγματικά προβλήματα των ανθρώπων: Την ανεργία, τη φτώχεια και την κοινωνική συνοχή. Είναι αυτά τα θέματα που οδήγησαν στην αύξηση της Ευρωσκεπτικιστικής ψήφου που είδαμε την περασμένη Κυριακή. Μετά από αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα δεν υπάρχει η επιλογή να συνεχίσουμε την πεπατημένη – business as usual : Όλοι το έχουν καταλάβει αυτό πλέον στις Βρυξέλλες.
Έχουμε ανάγκη μια Ευρώπη που θα χτίζει γέφυρες αντί να διευρύνει τα χάσματα μεταξύ των περισσότερο και λιγότερο ανταγωνιστικών χωρών. Και δεν νομίζω ότι αυτό μπορούμε να το επιτύχουμε χωρίς να αλλάξουμε τις οικονομικές και νομισματικές πολιτικές και χωρίς η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να παίξει έναν πιο ενεργό ρόλο. Αυτό λοιπόν που προτείνω είναι ένα σχέδιο δράσης που θα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις και θα προωθεί αυτό που έχουμε περισσότερο απ΄ όλα ανάγκη τώρα: θέσεις εργασίας και επενδύσεις.”
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.