Ο παλμός της οικονομίας

Ελληνικές διακρίσεις στα Ευρωπαϊκά Βραβεία επιχειρηματικότητας sponsored by RSM

  • Anastasis Giabanis


Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 27 Μαΐου, η 8η τελετή απονομής των “European Business Awards sponsored by RSM”, η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 27 Μαΐου, η 8η τελετή απονομής των “European Business Awards sponsored by RSM”, η οποία φέτος έλαβε χώρα στην Αθήνα.

Με κύριο χορηγό και ενεργό υποστηρικτή την RSM International, ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών και Συμβούλων Επιχειρήσεων στον κόσμο, τα “European Business Awards sponsored by RSM” είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός θεσμός, ο οποίος αναγνωρίζει και επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα, τις καλές πρακτικές και την καινοτομία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η επιτυχημένη πορεία που επιδεικνύει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια στο θεσμό αυτό, συνεχίστηκε και φέτος. Ανάμεσα στις 13 εταιρίες που βραβεύτηκαν στον τελικό, διακρίθηκαν και 3 Ελληνικές!

Στην τελετή απονομής παρευρέθηκαν CEO σημαντικών Ευρωπαϊκών και Ελληνικών εταιρειών και ο Υπουργός Ανάπτυξης Κύριος Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, ενώ υπήρξε ευρεία κάλυψη τόσο από διεθνή όσο και από εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης.

Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν περίπου 17.000 εταιρείες από 30 χώρες, ξεπερνώντας κατά πολύ τον αριθμό των περσινών συμμετοχών και αυξάνοντας τον ανταγωνισμό σημαντικά.  Στην τελετή απονομής ανακοινώθηκαν οι νικητές για κάθε μία από τις 10 επίσημες κατηγορίες των βραβείων. Εντυπωσιακή και φέτος ήταν η επίδοση των ελληνικών εταιρειών όπου από τις 46 ελληνικές εταιρείες οι οποίες είχαν διακριθεί στην πρώτη φάση του διαγωνισμού ως National Champions, οι 10 αναδείχθηκαν ως φιναλίστ και κατατάχθηκαν ανάμεσα στις 10 καλύτερες εταιρείες της Ευρώπης στην κατηγορία στην οποία διαγωνίστηκαν, κατακτώντας τον τιμητικό τίτλο Ruban d’ Honneur. Αυτές είναι οι: CΟCO-MAT, Διαμαντής Μασούτης, Εpsilon Νet, Globo Group, Onex, Plaisio Computers, Power Health Hellas, Sarmed, Septona και Terra Creta.

Το βραβείο «The Chairman’s Selection Award» απονεμήθηκε στην εταιρεία DIAMANTIS MASOUTIS SA, για την υψηλή επίδοσή της σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό και δύσκολο κλάδο στην Ευρώπη και μάλιστα σε μια από τις πιο δυσμενείς οικονομίες, όπως αυτή της Ελλάδας. Η εταιρεία SKROUTZ SA αναδείχθηκε ως “European Public Champion” συγκεντρώνοντας τον μεγαλύτερο αριθμό ψήφων από την ψηφοφορία του κοινού. Τέλος, ο Κύριος Περικλής Σ. Παναγόπουλος έλαβε το τιμητικό βραβείο «Lifetime Achievement Award» για την προσφορά του στην επιβατηγό ναυτιλία τόσο σε Ελληνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η RSM Greece ως κύριος χορηγός, υποστηρίζει ενεργά το θεσμό στοχεύοντας στην αλλαγή αντίληψης της ελληνικής επιχειρηματικότητας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Η RSM Greece παρέχει στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αφιλοκερδώς, συνολική υποστήριξη και καθοδήγηση σε όλες τις φάσεις του διαγωνισμού, με σκοπό την προβολή και ανάδειξή τους Πανευρωπαϊκά.

Ο Κύριος Άθως Στυλιανού, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM Greece, αναφέρει: «Ήταν χαρά και τιμή μας που πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των βραβείων φέτος στην Ελλάδα και είμαστε περήφανοι που οι Ελληνικές εταιρείες ξεχώρισαν και πάλι.  Συγχαίρουμε τις 11 ελληνικές επιχειρήσεις που κατάφεραν να διακριθούν, καθώς και τις εταιρείες Διαμαντής Μασούτης και Skroutz που βραβεύτηκαν στον τελικό. Επιπλέον η βράβευση του Κυρίου Περικλή Σ. Παναγόπουλου με το Lifetime Achievement Award αποτελεί ουσιαστικά άλλη μια επιβράβευση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και της Ελληνικής Ναυτιλίας. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο την προσπάθειά μας για την ανάδειξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση γενικά της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό».

Πέρα από τις διακρίσεις, η Ελλάδα προβλήθηκε διεθνώς μέσω της φιλοξενίας των βραβείων στη χώρα και της άρτιας διοργάνωσης των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια των European Business Awards. Η RSM και τα European Business Awards υποδέχτηκαν επιχειρηματίες, επενδυτές και τους διαγωνιζόμενους σε ειδική εκδήλωση στην οικία του Βρετανού Πρέσβη στην Αθήνα στις 26  Μαΐου.

Ο Adrian Tripp, Διευθύνων Σύμβουλος των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρηματικότητας, πρόσθεσε: « Οι φιναλίστ μας έχουν διαβεί μακρύ δρόμο, από την εγγραφή στην αξιολόγηση τριών σταδίων μέχρι την τελετή απονομής. Ελπίζουμε πως και άλλες επιχειρήσεις θα μάθουν από αυτήν την επιτυχία και θα αναπτύξουν ένα μελλοντικό κλήμα ευκαιριών. Συγχαρητήρια σε όλους τους νικητές.»
Η κα. Jean Stephens, Διευθύνων Σύμβουλος της RSM International επεσήμανε ότι ο στόχος των βραβείων είναι να προωθηθεί και να αναδεχθεί η επιχειρηματική αριστεία καθώς και να αναπτυχθεί μια πιο δυνατή Ευρωπαϊκή επιχειρηματική κοινότητα. Η αξιοσημείωτη καινοτομία και οικονομική επιτυχία που αναδεικνύουν οι φετινοί νικητές μας, δείχνει τι μπορεί να επιτευχτεί στις δύσκολες αυτές συνθήκες της αγοράς.

O κ. Λεοντάρης Head του UKTI δήλωσε: «Ο θεσμός αυτών των βραβείων αποτελεί ευκαιρία για τις καλύτερες επιχειρήσεις από όλη την Ευρώπη να έρθουν σε επαφή με άλλες αξιόλογες εταιρείες, σε ένα πραγματικά ανταγωνιστικό περιβάλλον».

Στις 27 Μαΐου πραγματοποιήθηκε τo Winners Conference όπου ενδιαφέρουσες απόψεις αναπτύχθηκαν σε σχέση με τις προοπτικές και προκλήσεις της επιχειρηματικότητας καθώς και επιτυχημένες πρακτικές προς μίμηση. Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε, επίσης, η εκδήλωση σχετικά με το Corporate Finance η οποία πραγματευόταν καίρια χρηματοοικονομικά ζητήματα των επιχειρήσεων με έμφαση στους τρόπους χρηματοδότησης.