“Leadership with excellence είναι η φράση που θα χαρακτηρίζει τον Όμιλο INTRALOT τα επόμενα χρόνια, καθώς η εταιρεία θέλει να παραμείνει στην κορυφή του κλάδου της γιατί θα συνεχίσει να προσφέρει τα καλύτερα προϊόντα και υπηρεσίες. Τα επόμενα χρόνια η στρατηγική του Ομίλου INTRALOT θα επικεντρωθεί στην επίτευξη τεσσάρων πρωταρχικών στόχων: έμφαση στην καινοτομία και ανταγωνιστικότητα, διατήρηση της  κορυφαίας θέσης του Ομίλου στη διεθνή αγορά, οργανική ανάπτυξη και περαιτέρω βελτίωση των οικονομικών μεγεθών”, δήλωσε ο κ. Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου INTRALOT, κατά τη διάρκεια της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Στη συνέχεια ο κ. Σωκράτης Σ. Κόκκαλης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, λαμβάνοντας τον λόγο υπογράμμισε: “Το 2013 ήταν μία χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο INTRALOT και η αρχή μίας νέας εποχής. Μετά από δύο δεκαετίες επιτυχημένης παγκόσμιας εξάπλωσης αποφασίσαμε να ενοποιήσουμε τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου σε τρεις βασικούς πυλώνες, τα Προϊόντα & Υπηρεσίες (Products & Services), τις Διεθνείς Δραστηριότητες & Πωλήσεις (Global Operations & Sales) και την Τεχνολογία (Technology), ώστε να γίνουμε πιο ευέλικτοι και αποτελεσματικοί και να συνεχίσουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας τις πιο καινοτόμες λύσεις τυχερών παιχνιδιών. Είμαστε βέβαιοι ότι η νέα συμμετοχική διοίκηση της εταιρείας θα ενισχύσει την αξία προς τους μετόχους και θα δώσει περαιτέρω ώθηση στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου.”

Την παγκόσμια παρουσία της εταιρείας παρουσίασε ο κ. Ιωάννης Παντολέων, Chief Operating Officer του Ομίλου, σημειώνοντας: “Η εταιρεία είναι πολύ καλά τοποθετημένη και στις 5 ηπείρους και διαχειρίζεται συνολικές πωλήσεις τυχερών παιχνιδιών ύψους €20,4δισ.”.

“Επενδύουμε περαιτέρω σε τομείς που η εταιρεία μας έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ειδικότερα σε τομείς που διαμορφώνουν την εμπειρία του χρήστη, όπως είναι το mobile lottery, διαδικτυακό και επίγειο στοίχημα και το gaming”, τόνισε ο κ. Γιώργος Ζενζεφίλης, Chief Products & Services Officer του Ομίλου.

Μιλώντας για την πρωτοποριακή τεχνολογία της INTRALOT ο κ. Κώνσταντίνος Φαρρής, INTRALOT Group Chief Technology Officer, υπογράμμισε: “Οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις έχουν δημιουργήσει ένα παγκοσμιοποιημένο, συνδεδεμένο και δυναμικό τοπίο. Η INTRALOT ήταν η πρώτη εταιρεία στον κλάδο που ανέπτυξε το Universal Gaming Experience παρέχοντας στους παίκτες μια ενιαία εμπειρία παιχνιδιού σε επίγεια δίκτυα και διαδραστικά κανάλια.”

“Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων τριμήνων η INTRALOT έχει καταφέρει να αναχρηματοδοτήσει το σύνολο του υφιστάμενου χρέους της και να ενισχύσει τη ρευστότητά της μέσω της έκδοσης δύο ομολογιακών δανείων και την ανανέωση του κοινοπρακτικού δανείου της. Η INTRALOT διαθέτει πλέον μια μακροπρόθεσμη, ευέλικτη και σταθερή χρηματοδοτική διάρθρωση”, πρόσθεσε ο κ. Αντώνιος Κεραστάρης, Chief Financial Officer του Ομίλου, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας.

Το 2013 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου INTRALOT αυξήθηκε κατά 12% φτάνοντας τα €1.539,4 δισ. Ο κύκλος εργασιών χωρίς την επίδραση των συναλλαγματικών διαφορών ύψους €80,1εκατ. διαμορφώθηκε στα €1.619,5 δισ., σημειώνοντας αύξηση 17,9% σε ετήσια βάση. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) παρουσίασαν αύξηση 9,7%, φτάνοντας τα €194,8 εκατ. Χωρίς την επίδραση συναλλαγματικών διαφορών ύψους €8,9 εκατ. τα EBITDA ανήλθαν σε €203,7εκατ., σημειώνοντας αύξηση 14,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.  Τα κέρδη προ φόρων (EBT) διαμορφώθηκαν στα €53,6 εκατ. Οι Λειτουργικές Ταμειακές Ροές ανήλθαν στα €81,3 εκατ. το 12μηνο του 2013.