Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Tην ανάγκη συναίνεσης με γνώμονα το εθνικό συμφέρον για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας επισημαίνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.

«Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είναι πλέον δύσκολη υπόθεση», τονίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνα και σημειώνει ότι η Βουλή με τη σημερινή της σύνθεση μπορεί και πρέπει να προχωρήσει στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η Ελλάδα βρίσκεται στο κατώφλι της εξόδου από την κρίση ενώ επισημαίνει πως δεν θα πρέπει να πάνε χαμένες οι τεράστιες θυσίες των πολιτών.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν αποκλείει τη δημιουργία ενός «μεγάλου συνασπισμού» φωτογραφίζοντας την συμμετοχή σ’ αυτόν και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς, όπως λέει, «εφ’ όσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας. Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».