Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Της Στεφανίας Σούκη

Συστήνεται πλέον ως ένας ξενοδοχειακός όμιλος πέντε ηπείρων με παρουσία σε Ελλάδα, Ελβετία, Μαρόκο, Κίνα, Αργεντινή, ΗΠΑ, Παναμά. Πρόκειται για τα Grace Hotels, του διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου Libra Group που ανήκει στην εφοπλιστική οικογένεια Λογοθέτη κι ετοιμάζεται να ανοίξει προσεχώς έξι νέα ξενοδοχεία που θα φέρουν την υπογραφή των Grace σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Το ξενοδοχείο Grace στη Σαντορίνη

Στην Ελλάδα, τα δύο νέα εγχειρήματα του ομίλου είναι το Grace Kea και το Grace Κalamata, αμφότερα με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2017, τα οποία μάλιστα θα περιλαμβάνουν και υπερπολυτελείς βίλλες προς πώληση. Ο όμιλος ήδη στη χώρα μας δηλώνει ”παρών” από το 2007, έχοντας ξεκινήσει με τη λειτουργία του Grace Mykonos και ακολούθησε το Grace Santorini το 2008, το οποίο αναπτύχθηκε σταδιακά σε τρείς φάσεις και περιλαμβάνει τώρα συνολικά 21 δωμάτια και μία υπερπολυτελή βίλλα 400 τ.μ.. Οι επιδόσεις των δύο ξενοδοχείων για εφέτος επιβεβαιώνουν- και με το παραπάνω- την αύξηση του ελληνικού τουρισμού με πληρότητες οι οποίες υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν το 80% για την περίοδο έως τον Οκτώβριο και τουρίστες κυρίως από Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, αλλά και (αν και σε μικρότερα ποσοστά) από τη Ρωσία.

Οσον αφορά τις δύο νέες επενδύσεις του ομίλου, το Grace Kalamata, μία επένδυση της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, θα βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη της Καλαμάτας, στην περιοχή της Βελίκας και θα διαθέτει 125 πολυτελή δωμάτια και σουίτες, καθώς και 40 βίλλες, τριών, τεσσάρων ή πέντε υπνοδωματίων. To Grace Kea θα αναπτυχθεί στη δυτική πλευρά του νησιού και θα διαθέτει 32 δωμάτια και σουίτες με αυτόνομες πισίνες, ενώ ο σχεδιασμός περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία αυτόνομων βιλλών με πισίνες, οι οποίες θα διατεθούν προς πώληση. Σημειώνεται εδώ ότι η συγκεκριμένη επένδυση, έχει αποφασισθεί ήδη από το 2008 από τον όμιλο, ωστόσο τώρα κρίθηκε σκόπιμο να πάρει το δρόμο της υλοποίησης και ήδη έχει πάρει το ”πράσινο φώς” από το υπουργείο Ανάπτυξης, έχοντας ενταχθεί στα επενδυτικά σχέδια του ν. 3908/2011 με επιχορήγηση 3,3 εκατ. ευρώ.

 Τα νέα Grace στο εξωτερικό

Το ξενοδοχείο Grace στην Αργεντινή

Νωρίτερα και συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2015 πρόκειται να ανοίξει το νέο απόκτημα της αλυσίδας στο Μαρόκο, ενώ επίσης το 2015 πρόκειται να λειτουργήσει κάτω από την ομπρέλα της Grace το νέο ξενοδοχείο του ομίλου στο Μέιν στη Νέα Αγγλία. Στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην στο Σαιν Μοριτζ της Ελβετίας ο όμιλος θα λειτουργήσει  το 2016 το νέο μέλος της αλυσίδας με την επωνυμία το Grace St. Moritz και το St. Moritz Residences, ένα πολυτελές ξενοδοχείο και ένα συγκρότημα κατοικιών, στο ιστορικό ξενοδοχείο La Margna, που κατασκευάστηκε το 1906 και είναι ένα από τα ξενοδοχειακά κτίρια-ορόσημα του St. Moritz. Το 2016 θα λειτουργήσει και το νέο ξενοδοχείο La Dolfina Grace στην Αργεντινή που θα περιλαμβάνει και υπερπολυτελείς κατοικίες.

Παρά τη μεγάλη διεθνοποίησή του, με 13 υφιστάμενα και νέα ξενοδοχεία, ο όμιλος δεν ξεχνά τις ελληνικές του ρίζες, στηρίζοντας τις συνεργασίες με ελληνικές εταιρείες για τα ξενοδοχεία του εντός και εκτός Ελλάδας, όπως στις περιπτώσεις της Apivita, της Coco-mat (σ.σ. στην Coco-mat το Libra Group είναι ήδη από τις αρχές του έτους στο σχήμα των βασικών μετόχων) αλλά και της Zeus + Δione, προϊόντα της οποίας διατίθενται από εφέτος στο ξενοδοχείο Grace της Μυκόνου.