O Louis van Gaal παραδέχτηκε ότι αντιμετωπίζει μία “δύσκολη πρόκληση” με την ανάληψη της θέσης του προπονητή στην Manchester United όμως όπως υποστηρίζει θα κάνει τα πάντα για να ξαναδώσει δόξα στο club.

O Van Gaal βρέθηκε για πρώτη φορά στο Old Trafford, όπου και τόνισε προς τους δημοσιογράφους πως χρειάστηκαν μόλις δύο μέρες για να καταλάβει το τεράστιο μέγεθος του συλλόγου και την πρόκληση που βρίσκετα μπροστά του.

“Είναι το μεγαλύτερο club στον κόσμο και εδώ και δύο μέρες έχω καταλάβει πόσο σημαντική ειναι η Manchester United αλλά και πόσο σημαντικοί είναι και οι οπαδοί μας”, σημείωσε ο 62χρονος Ολλανδός προπονητής.

Όπως τόνισε ο Louis van Gaal, το σκεπτικό του είναι να συγκεντρώνεται στους παίκτες που έχει στη διάθεσή του και όχι να κοιτάζει για εβδομάδες για νέους παίκτες”.

“Είναι το πιο γνωστό club παγκοσμίως (η Manchester United) αλλά στον αθλητισμό ποτέ δεν είσαι ο καλύτερος αν δεν το αποδεικνύεις κάθε χρόνο, και την προηγούμενη χρονιά ήμασταν έβδομοι”, τόνισε.

“Δεν μπορώ να κάνω προβλέψεις γιατί δεν ξέρω. Κανείς δεν προέβλεπε ότι η Ολλανδία θα πήγαινε τόσο καλά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κανείς δεν προέβλεπε ότι η Γερμανία θα νικούσε 7-1 την Βραζιλία ή ότι η Ολλανδία θα κέρδιζε την Βραζιλία με 3-0”.

“Πρέπει να δουλέψω, να ετοιμάσω την ομάδα και να προσαρμοστώ σε αυτό το μεγάλο club. Δεν θα είναι εύκολο αλλά θα δώσω τον καλύτερο ευαυτό μου. Αν είτε την ιστορία μου, αυτά που έχω καταφέρει μιλάνε για εμένα και το μέλλον θα δείξει αν μπορώ να το ξανακάνω”, ανέφερε ο Ολλανδός.

Όπως αναφέρει το skysports, ο Louis van Gaal σημείωσε πως χωρίς αμφιβολία είναι μία μεγάλη πρόκληση γι αυτόν να κοουτσάρει τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομάδα στον κόσμο.

“Οι ιδιοκτήτες και ο CEO του club μου έχουν εμπιστοσύνη. Με βρήκαν, τους εξήγησα την φιλοσοφία μου και ενθουσιάστηκαν”, σημείωσε.

“Υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες, από αυτούς, όπως και από τους οπαδούς οι οποίοι και είναι πολύ σημαντικοί, όμως εξαιτίας αυτού πρόκειται για μία μεγάλη πρόκληση και είναι ο λόγος που επέλεξα το συγκεκριμένο club. Ελπίζω να μπορέσω να ανταποκριθώ στις απαιτήσει αλλά θα είναι δύσκολο”. 

Ο Van Gaal, ο οποίος οδήγησε την Ολλανδία στην τρίτη θέση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του καλοκαιρού, δεν σκέφτηκε καν το ενδεχόμενο των διακοπών, διαλέγοντας να αναλάβει κατευθείαν τα καθήκοντά στο Old Trafford.

Ο Ολλανδός, έφτασε στο Manchester την Τετάρτη, μόλις τέσσερις μέρες μετά το νικητήριο παιχνίδι της Εθνικής Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Ολλανδίας με την Βραζιλία (3-0), νίκη η οποία και έδωσε στην ομάδα των τουλιπών την τρίτη θέση στο Μουντιαλ.

Την ξενάγηση του Van Gaal στο  Old Trafford ανέλαβε η παλιά δόξα της ομάδας και του αγγλικού ποδοσφαίρου ο Sir Bobby Charlton, με τον πρώην προπονητή των Barcelona, Bayern Munich και Ajax να δηλώνει περήφανος που το συνόδεψε ο πιο διάσημος πρώην παίκτης της United, στα πρώτα του βήματα στην έδρα της ομάδας.

“Πρόλαβα, λόγω ηλικίας να δω τον Sir Bobby Charlton να παίζει μπάλα και ξέρω τι σημαίνει για το club και το αγγλικό ποδόσφαιρο”, σημείωσε.

Τι “βλέπουν” όμως οι Άγγλοι Book για την πρώτη σεζόν του  Louis Van Gaal στην Man Utd;