Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google
Τους 20 έφθασαν οι σύμβουλοι που προσελήφθησαν στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.  
 
Ανάμεσα σε αυτούς, όπως φαίνεται στο ΦΕΚ 414 / 16.07.2014  συγκαταλέγεται και ο κ. Κρίστοφερ Γιουρετζιάν. Είναι ο άνθρωπος στον οποίο ο πρώην υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου ανέθεσε το 2011 το  έργο των αποκρατικοποιήσεων και των αναδιαρθρώσεων. Τότε είχε γίνει μεγάλο θέμα λόγω  του τρόπου με τον οποίο προσλήφθηκε ο Ουρεγκιάν από το Ελληνικό Δημόσιο: Ο Γιουρετζιάν είχε λάβει απευθείας ανάθεση από τον Γ. Παπακωνσταντίνου το έργο του συμβούλου αποκρατικοποιήσεων – αναδιαρθρώσεων συστήνοντας εταιρείας της μίας λίρας στην Αγγλία, τη CC & C Advisors Ltd. Όμως το θέμα ξεχάστηκε γρήγορα. Μάλιστα τον κ. Γιουρετζιάν κράτησε ως σύμβουλο στο υπουργείο Οικονομικών και ο Γιάννης Στουρνάρας και παρά το γεγονός ότι τελικά στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων δεν έγιναν και πολλά.  
 
Ο Κρις ή Χρήστος Γιουρετζιάν, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κηφισιά ξεκίνησε μαι εξαιρετική ακαδημαϊκή πορεία σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας και της Ευρώπης. Αργότερα θα αναλάβει εκπαιδευόμενος σύμβουλος στη Δ/νση Εμπορίου της Κομισιόν και αργότερα βοηθός του εκπρ. Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Αρμενίας. Θα επιστρέψει όμως στο Πρίνστον για να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές του και παράλληλα πιάνει δουλειά στην Παγκόσμια Τράπεζα. Η θέση του συμβούλου στο υπ. Οικονομικών στάθηκε η αιτία για τον επαναπατρισμό του στην Ελλάδα. 
 
Κατά τα λοιπά οι προσλήψεις του κ. Χαρδούβελη αφορούν τόσο στην ενίσχυση του γραφείου του όσο και στο γραφείο του Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων. 
 
Εκ των 20 τοποθετήσεων, οι τρεις αφορούν αποσπάσεις 
 
Η πρώτη αφορά την κα Ευτυχία Μιχαηλίδου, τη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του κ. Χαρδούβελη, η οποία αποσπάται απ’ την ΤτΕ. 
 
Η δεύτερη τον κ. Απόστολο Κρυωνίδη, μόνιμο υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, που τοποθετείται σε θέση “ειδικού συμβούλου” λαμβάνοντας απόσπαση απ’ τον κλάδο Εφοριακών της Κεντρικής Μονάδας Κρατικών Ενισχύσεων. 
 
Η τρίτη αφορά την κα Αναστασία Ρόβα, επίσης μόνιμη υπάλληλο του υπουργείου Οικονομικών, που γίνεται “ειδική σύμβουλος” έπειτα από απόσπαση απ’ τον κλάδο Δημοσιονομικών της Δ/νσης Προσωπικού του  Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. 
 
Όπως αναφέρει το ΦΕΚ σε θέση “ειδικού συμβούλου” προσλαμβάνονται επίσης οι δικηγόροι:
 
*Βασιλική Βλάσση
*Μάρθα Καββαθά
*Αθανάσιος Κοντογεώργης, και 
*Μαλαματή Παναγιώτου. 
 
Επίσης θέση “ειδικού συμβούλου” στο γραφείο του κ. Χαρδούβελη καταλαμβάνουν οι: 
 
*Ελένη Δηλαρά, πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, 
*Σοφία Ρίτσου, πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, 
 
Με το χαρακτηρισμό “ειδική συνεργάτης” προσλαμβάνεται η κα Ιωάννα Λεοντίτση, απόφοιτος Λυκείου. 
 
Ως “μετακλητοί διοικητικοί υπάλληλοι” προσλαμβάνονται:
 
*Βασιλική Παπούλη, πτυχιούχος “Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών”. 
*Ευαγγελία Τσατσαρή, απόφοιτη Λυκείου
*Σταυρούλα Παπασωτηρίου, απόφοιτη Λυκείου
 
Παράλληλα στο γραφείο του κ. Χαρδούβελη προσλαμβάνεται ο Νικόλαος Τυρίκου, διπλωματούχος πληροφορικής. 
 
Στο Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών προσλαμβάνονται ο Δημήτρης Κανέλλης (ήταν και επί υπουργίας Γ. Στουρνάρα) και η Ισμαρώ Σέρρα. Και οι δύο κατηγορίας ΔΕ 
 
Τέλος, τις υπηρεσίες τους στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων θα παρέχουν οι: Μαρίνος Σιγάλας, συνταξιούχος του Δημοσίου, Θεόδωρος Παγτζής, διπλωματούχος πληροφορικής και Ιωάννης Πικραμμένος, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Τεχνολογίας Υπολογιστών. 
 
Οι προσλήψεις όλων των παραπάνω ισχύουν αναδρομικά από τις 10/6 και για όσο διάστημα παραμένει υπουργός Οικονομικών ο Γκίκας Χαρδούβελης.
 
Στ. Μορ.