Στοιχεία σοκ από τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης – Μόλις 12 γιατροί έχουν διωχθεί τα δύο τελευταία χρόνια αν και ήταν δεκάδες οι καταγγελίες
Στα… μαλακά ρίχνουν τα πειθαρχικά συμβούλια και τους επίορκους γιατρούς που συλλαμβάνονται να παίρνουν φακελάκι την ίδια στιγμή που, παρά τις δεκάδες καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών, μόνο 12 έχουν διωχθεί τα δύο τελευταία χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή. Ενώ όμως τα στοιχεία είναι γνωστά ελάχιστοι είναι οι γιατροί δημόσιων νοσοκομείων που έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη. Αλλά και όταν έρθουν αντιμέτωποι με τα δικαστήρια, ακόμη και όταν τους επιβάλλεται ποινή τα πειθαρχικά τους.. χαϊδεύουν.

Είναι ενδεικτική η περίπτωση γιατρού που συνελήφθη επ’ αυτοφώρω να παίρνει φακελάκι 500 ευρώ τον Μάρτιο 2011. Όπως αναφέρει το «Έθνος», ο γιατρός αυτός καταδικάστηκε από τη δικαιοσύνη όμως το πειθαρχικό του επέβαλε παύση μόλις ενός έτους και ουσιαστικά του επέτρεψε να επανέλθει στη θέση του την επόμενη ημέρα κάνοντας συμψηφισμό με το διάστημα που έμεινε σε διαθεσιμότητα μέχρι να ξεκαθαριστεί η υπόθεση.Μάλιστα η κραυγαλέα αυτή περίπτωση οδήγησε τον Γενικό Επιθεωριτή Δημόσιας Διοίκησης να καταθέσει προσφυγή στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Κεντρικού Πειθαρχικού Συμβουλίου και να ζητήσει την απόλυση του γιατρού.

Ενδεικτικά τα δύο τελευταία χρόνια διώκονται για παθητική δωροδοκία χειρουργός στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, γυναικολόγος του ΓΝ Φιλιατών, γυναικολόγος του ΠΑΓΝΗ, γυναικολόγος του ΓΝ Αγίου Δημητρίου, ενώ έχουν συλληφθεί ΩΡΛ του ΝΙΜΤΣ για φακελάκι 2.000, μαστολόγος του ΓΝ Αλεξάνδρα για φακελάκι 500 ευρώ, ορθοπεδικός του ΚΑΤ για φακελάκι 600 ευρώ, ορθοπεδικός του ΓΝ Κιλκίς για φακελάκι 400 ευρώ και καρδιοχειρουργός του Ευαγγελισμού για φακελάκι 500 ευρώ.

Από τις καταγγελίες προκύπτουν και οι «ταρίφες» με τα φακελάκια που ζητούν οι γιατροί κυμαίνονται από 400 έως και 2.000 ευρώ ανάλογα με το περιστατικό.

Πηγή: protothema.gr