Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ολοκληρώθηκε το μίνι υπουργικό συμβούλιο στο Μέγαρο Μαξίμου στο οποίο τέθηκαν επί τάπητος το πρόβλημα των “κόκκινων” δανείων, η μείωση του ενεργειακού κόστους και η γραφειοκρατία που εμποδίζει την  ίδρυση και λειτουργία επιχειρήσεων.

Στην συνάντηση που κάλεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συμμετείχε και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Θεόδωρος Φέσσας.

Σύμφωνα με το protothema.gr, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων επί σημαντικών θεμάτων με ειδική αναφορά στη ρευστότητα, τον ανταγωνισμό, τα φορολογικά, τα ενεργειακά θέματα, την κινητοποίηση κεφαλαίων, τη φοροδιαφυγή, τη φορολογική μεταρρύθμιση, την απλοποίηση των διαδικασιών, την καινοτομία, την αντιμετώπιση της «μαύρης» εργασίας, του ενεργειακού κόστους.

Όπως δήλωσε ο Ν. Δένδιας μετά τη συνάντηση με τη νέα ηγεσία του Συνδέσμου εξετάστηκε ευρύτητα θεμάτων που αφορούν την οικονομία και τον ΣΕΒ.

«Από την πλευρά της κυβέρνησης η ανάπτυξη της βιομηχανίας είναι σημαντικός στρατηγικός στόχος ώστε να ανεβεί από το 9% του ΑΕΠ στο 14% του ΑΕΠ», είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε επίσης ότι συζητήθηκαν θέματα για την ενίσχυση των νέων επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι “πολύ σύντομα (20-25 Αυγούστου) θα τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο για να μπουν τα “κόκκινα” δάνεια των επιχειρήσεων σε ρύθμιση.

Στόχος είναι να υπάρξει συμφωνία μέχρι τον Σεπτέβριο ώστε να έλθει η πολυπόθητη ρευστότητα στην αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΕΒ διαπίστωσε με ικανοποίηση την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και την ανάκτηση της δημοσιονομικής ισορροπίας και εξέφρασε προθυμία για συμβολή στην επανεκκίνηση της οικονομίας.

«Η οικονομία δείχνει σημάδια ανάπτυξης που δίνουν αισιοδοξία για περισσότερες επενδύσεις. Το μήνυμα από τον ιδιωτικό τομέα είναι αισιόδοξο», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Για τα «κόκκινα» δάνεια είπε ότι θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία του υπουργείου ανάπτυξης με στόχο να μην υπάρξει ο ηθικός κίνδυνος, δηλαδή να δικαιωθούν οι μπαταχτσήδες, και δεύτερον να μη δημιουργηθεί αθέμιτος ανταγωνισμός.

Σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης των εργοδοτικών εισφορών έως το τέλος του έτους κατά 1- 1,5% υπό την προϋπόθεση ότι και οι επιχειρήσεις θα είναι συνεπείς και θα υπάρχει ταμειακή ισορροπία στο σύστημα.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης και ο υπουργός Περιβάλλοντας & Ενέργειας.

Την Πέμπτη το υπουργικό επιτελείο πρόκειται να έχει νέα συνάντηση με αποκλειστικό θέμα την ενίσχυση της βιομηχανίας.