Τι Κυανή Ακτή, τι Πόρτο Χέλι; Το πιο πολυτελές και δυσπρόσιτο θέρετρο στον κόσμο, το περίφημο «Nikki Beach», ανοίγει τις πύλες του στην Ελλάδα ελπίζοντας να προσελκύσει τους ελάχιστους και εκλεκτούς που αναζητούν τον προσωπικό τους παράδεισο πολυτέλειας

Σε ένα από τα πιο αριστοκρατικά πριβέ θέρετρα στον πλανήτη Γη, στο περιβόητο «Nikki Beach», ο συνωστισμός VIP και ισχυρών κάθε είδους είναι τέτοιος ώστε σχεδόν σε κάθε δεύτερη ξαπλώστρα βρίσκεται και ένα Οσκαρ, σε κάθε σεπαρέ και ένας δισεκατομμυριούχος. Η εικόνα τού να πίνει κάποιος ανύποπτος το ποτό του σε κάποιο από τα beach bars του συγκροτήματος και δίπλα του να περνάει η Πάρις Χίλτον με το μπλαζέ και ολίγον χαμένο ύφος της είναι συνηθισμένη για το θρυλικό παλάτι των VIP. Πίσω της ενδέχεται μια αληθινή ντίβα όπως η Σίντι Κρόφορντ να απλώνει αντηλιακό στα καλλίγραμμα μέλη της, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο να κοιτάζει απλανώς, η Ντάρια Ζούκοβα να διορθώνει το παρεό της και να περιφέρονται δεκάδες άλλοι celebrities κάθε διαμετρήματος. Η εξωπραγματική ανθρωπογεωγραφία του «Nikki Beach» -και ιδιαίτερα εκείνου στο Σεν Τροπέ που έγινε η αιτία για τη δημιουργία του όλου θρύλου- πιστοποιεί το γιατί το συγκεκριμένο beach club θεωρείται το απολύτως καλύτερο στον κόσμο. Οταν λοιπόν οι λέξεις «Ελλάδα» και «Πόρτο Χέλι» προστίθενται στον κατάλογο με τα «Nikki Beach» ανά την υφήλιο, δεν χρειάζεται να αναλύσει κανείς περισσότερο τη σημασία του γεγονότος. Το «Nikki Beach» φέρνει από φέτος τον Αύγουστο τον μοναδικό κοσμοπολιτισμό του στη χώρα μας, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης συμβολικής σημασίας στην τουριστική Ελλάδα.

«Αγοράσαμε μια τεράστια έκταση στο Πόρτο Χέλι γιατί θέλαμε να διαμορφώσουμε μια ολόκληρη περιοχή», αναφέρουν στελέχη της εταιρείας Dolphin Capital Investors, η οποία ανέλαβε το τολμηρό επιχειρηματικό εγχείρημα της εγκατάστασης ενός «Nikki Beach» στην Ελλάδα. Το κυρίως κτίσμα που αναδιαμορφώθηκε εκ βάθρων ώστε να δημιουργηθούν οι 66 σουίτες χρονολογείται στη δεκαετία του 1970, σήμερα όμως τίποτα δεν θυμίζει εκείνο το ξενοδοχειακό συγκρότημα. Οι Ελληνες επενδυτές εξηγούν ότι «το θέμα δεν ήταν να φτιάξουμε ένα μεμονωμένο ξενοδοχείο ή ένα καλοκαιρινό κλαμπ, αλλά να δώσουμε υψηλά στάνταρ διαμονής και περιποίησης στην ευρύτερη περιοχή. Ο στόχος μας είναι να μεταμορφώσουμε το Πόρτο Χέλι, ούτε λίγο ούτε πολύ, σε ελληνικό Πόρτο Φίνο». Η επιτυχία του «Nikki Beach» στην Κυανή Ακτή ώθησε τους ιδιοκτήτες του να επεκταθούν, με τη μέγιστη προσοχή στις υψηλές προδιαγραφές πολυτέλειας και ποιότητας, σε πολλά μέρη της υδρογείου, όπως η Ιμπιζα, η Μαγιόρκα και η Μαρμπέγια, το Μαρακές, το Πουκέτ, το Σεν Μπαρθ και το εξωτικό Κο Σαμούι της Ταϊλάνδης. Φυσικά, το «Nikki Beach» του Σεν Τροπέ διατηρεί την αίγλη του «ομφαλού της Γης» ανάμεσα στα κορυφαία θέρετρα, εξ ου και απαιτεί πολύ υψηλές συστάσεις προκειμένου να δεχτεί νέα μέλη. Ωστόσο, κάθε «Nikki Beach» αποτελεί κάτι ξεχωριστό, κι αυτό είναι ένας κανόνας που θα εφαρμοστεί και στο ελληνικό «παράρτημα».

Μεγάλες στιγμές στο Πόρτο Χέλι

Η είδηση ότι το περίφημο «Nikki Beach» έρχεται στην Ελλάδα άρχισε να διαδίδεται πριν από δύο χρόνια, κάνοντας τους πιστούς φίλους της Κοιλάδας στο Πόρτο Χέλι να αδημονούν για την έναρξη της λειτουργίας του. Είναι αυτονόητο ότι ένα τέτοιο κλαμπ θα μετέτρεπε την περιοχή σε σούπερ λουξ θέρετρο. «Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα περνά μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία, οι ξένοι πιστεύουν ότι διαθέτουμε ένα καλό προϊόν στα χέρια μας, γι’ αυτό και δέχτηκαν να συνεργαστούν με εμάς», τονίζουν οι άνθρωποι του «Nikki Beach». Οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι «στην πατρίδα μας διαθέτουμε ιδανικές καιρικές συνθήκες, μαγική θάλασσα και μια παρατεταμένη καλοκαιρινή σεζόν». Σε ό,τι αφορά την υποδομή, οι Ελληνες επιχειρηματίες δηλώνουν: «Εμείς έχουμε φτιάξει τις εγκαταστάσεις και οι ξένοι αναλαμβάνουν όλα τα περαιτέρω για τη λειτουργία του, μια και διαθέτουν την απαιτούμενη τεχνογνωσία. Στα “Nikki Beach”, σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου κι αν βρίσκονται, υπάρχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, προκειμένου το επίπεδο να διατηρείται στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο».

Σίντι Κρόφορντ, Γιάννης Κισκίνης και Μαριέττα Χρουσαλά στο «Nikki Beach» του Σεν Τροπέ

Από την επίσημη ιστοσελίδα γίνεται φανερό ότι η ελληνική εκδοχή του περιλαμβάνει τo «Nikki Beach Resort & Spa», ένα πολυτελές ξενοδοχείο, με όλες τις σουίτες να προσφέρουν εκπληκτική θέα στη θάλασσα. Κάποιες από αυτές περιλαμβάνουν ιδιωτική πισίνα και «βεράντες-καταστρώματα» πάνω στο όμορφο φυσικό τοπίο.

Ηδη η διαθεσιμότητα των δωματίων είναι περιορισμένη για τον Αύγουστο αλλά και τον Σεπτέμβριο, με τις τιμές να ξεκινούν από τα 300 ευρώ για ένα απλό δωμάτιο με πρωινό και να ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ για τις σουίτες.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ