Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ως θετική χαρακτηρίζεται η απάντηση της Κομισιόν για τη μεταβίβαση του διαχειριστή του συστήματος φυσικού αερίου ΔΕΣΦΑ στην αζέρικη Socar. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη έφτασε στην Αθήνα η απάντηση της αρμόδιας διεύθυνσης η οποία επί της ουσίας ανοίγει το δρόμο για την έκδοση θετικής απόφασης από την ελληνική Ρυθμιστική Αρχή.

Το χρονικό περιθώριο για την έκδοση της απόφασης από τη ΡΑΕ είναι στις 29 Σεπτεμβρίου και εκτιμάται ότι θα εξαντληθεί.

Στη γνωμοδότησή της -η οποία είναι μη δεσμευτική- η Κομισιόν δεν εκφράζει αντιρρήσεις ως προς τους όρους της πιστοποίησης για τη συμμόρφωση του ΔΕΣΦΑ στο τρίτο ενεργειακό πακέτο. Στο δια ταύτα της γνωμοδότησης το μέτρο το οποίο προτείνεται προς τη ΡΑΕ -υπογραμμίζεται ότι δεν είναι δεσμευτική η γνώμη- είναι η ανεξάρτητη αρχή να έχει δικαίωμα να περιορίσει τα δικαιώματα ψήφου της Socar σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράβαση των κανόνων ανεξαρτησίας που επιβάλλει το κοινοτικό δίκαιο.

Με απλά λόγια η εισήγηση της Κομισιόν δεν περιλαμβάνει διάφορες προτάσεις που είχαν δει το φως της δημοσιότητας (πώληση ποσοστού της Socar σε άλλη εταιρεία, αποψίλωση δικαιωμάτων του μετόχου κλπ) και οι οποίες είναι αλήθεια ότι είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Socar.

Διαβάστε περισσότερα στο Energypress.gr