Το 5,5 ιντσών iPhone της Αpple, όπως φημολογείται δεν θα είναι μόνο μεγαλύτερο από το αντίστοιχο των 4,7 ιντσων αλλά και πιο γρήγορο.

Ο Tim Arcuri wrote, αναλυτής στο Cowen & Co. σε πρόσφατο σημείωμά του προς του επενδυτές, αναφέρει πως εκτός από μεγαλύτερο, το νέο iPhone θα έχει και ισχυρότερο επεξεργαστή.

Σύμφωνα με τον Arcuri, ο οποίος επικαλείται πηγή μέσα από την αλυσίδα της Apple στην Κίνα, ο επεξεργαστής του νέου iPhone θα είναι πιο γρήγορος, χωρίς να γίνονται όμως γνωστά συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Έτσι, κάτι τέτοιο μπορεί να σημαίνει πως η Apple θα βγάλει στην κυκλοφορία, δύο εκδόσεις του αναμενόμενου A8 chip, που αναμένεται να τρέχουν τα νέα iPhones και iPads.

Τον προηγούμενο Σεπτέμβριο η Korea Economic Daily ανέφερε ότι οι παραγγελίες του μικροτσίπ A8 της  Apple θα έφευγαν από τη Samsung για την ταϊβανέζικη εταιρεία παραγωγή μικροτσίπ, TSMC.

Αυτό θα είχε κάποια λογική, αν η Apple όντως σκέφτεται να δημιουργήσει πάνω από μία εκδοχή για το νέο της λειτουργικό.

Δεν είναι γνωστό πότε η Apple θα κυκλοφορήσει το πολύαναμενόμενο iPhone των 5,5 ιντσών, ενώ υπήρχε μία φήμη ότι θα  κυκλοφορήσει μαζί με τη ναυαρχίδα της Apple, το 4,7 ιντσών iPhone, που θα βγει στα μαγαζιά τον Σεπτεμβρίου, όπως σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η κυκλοφορία του μπορεί να καθυστερήσει.