Με επτά νέα επιδοτούμενα προγράμματα, κόστους 600 εκατ. ευρώ  προσπαθεί η κυβέρνηση να βάλει φρένο στην ανεργία που μαστίζει χιλιάδες, κυρίως νέους Έλληνες.

Όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, αρμόδιος για τους κοινοτικούς πόρους, κ. Ι. Πλακιωτάκης μιλώντας στο «Το Βήμα της Κυριακής», στόχος του υπουργείου είναι να αυξήσει τα ποσοστά των ωφελουμένων που παραμένουν στις θέσεις τους και μετά το πέρας των προγραμμάτων.

Συνολικά μέσω του ΕΣΠΑ θα χρηματοδοτηθούν δράσεις με 600 εκατ. το 2014, ενώ τα “νέα προγράμματα που θα τρέξουν θα είναι εφοδιασμένα με νέα δεδομένα, τα οποία θα μας παρέχουν πλέον τη δυνατότητα να ελέγχουμε την αποδοτικότητα των προγραμμάτων”, ανέφερε ο κ. Πακιωτάκης. 

“Με τον τρόπο αυτόν θα γνωρίζουμε ανά πάσα ώρα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία της προσπάθειάς μας και θα παρεμβαίνουμε έτσι ώστε να διορθώνουμε όσα πρέπει να διορθώσουμε. Θέλουμε να γίνουμε πιο ισχυροί στην παρεμβατική μας ικανότητα, διότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να μοιράσουμε μερικά ευρώ. Το ζητούμενο είναι να πιάσουν τόπο αυτά τα ευρώ. Και όταν λέω να πιάσουν τόπο, εννοώ αφενός το να ωφεληθούν πραγματικά αυτοί που τα έχουν ανάγκη και αφετέρου να επιτύχουμε υψηλότερη αποδοτικότητα του κάθε ευρώ που λαμβάνει ο άνεργος”, κατέληξε.