Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Μέχρι την Παρασκευή πρόκειται να ληφθούν οι αποφάσεις της Κομισιόν για τις νέες κυρώσεις στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε η διάδοχος της Κάθριν Άστον, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών και επόμενη επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσε ότι η Κομισιόν εξετάζει ένα πακέτο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας μετά τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία, το οποίο πρόκειται να οριστικοποιηθεί μέχρι αύριο.

Οι κυρώσεις θα αφορούν τομείς όπως η άμυνα, τα αγαθά διπλής χρήσης καιο χρηματοπιστωτικός τομέας.

Παράλληλα, η Μογκερίνι, την οποία μερικές ανατολικοευρωπαϊκές χώρες έχουν επικρίνει ότι είναι υπερβολικά ήπια έναντι της Ρωσίας, δήλωσε πως η κατάσταση στην Ουκρανία έχει αλλάξει λόγω της συμπεριφοράς της Ρωσίας και η σχέση ΕΕ-Ρωσίας δεν είναι πλέον μια σύμπραξη.

«Μια στρατηγική σύμπραξη έχει τελειώσει. Είναι ξεκάθαρο πως έχει τελειώσει και αυτό ήταν επιλογή της Μόσχας. Έχουμε ένα πρόβλημα στο ουκρανικό έδαφος. Έχουμε ξεκάθαρα μια σύγκρουση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: protothema.gr