Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google
Άδεια λειτουργίας μόνο με την προσκόμιση φορολογικής ενημερότητας θα παίρνουν ιδιωτικά ΙΕΚ και κολέγια και στην περίπτωση που διαπιστώνεται πως έχουν οφειλές στο Δημόσιο δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ημερησίας», με απόφαση που προωθεί ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, οι έλεγχοι που θα γίνουν φέτος θα είναι αυστηροί και στόχος είναι να μη λειτουργήσει κανένα ιδιωτικό ΙΕΚ ή κολέγιο που δεν πληροί τις νόμιμες προϋποθέσεις.
 
Στο πλαίσιο των ελέγχων, θα εξεταστεί και η συνυπευθυνότητα εταιρειών μεταξύ τους, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για συνεργασίες που έχουν συνάψει ιδιοκτήτες ιδιωτικών ΙΕΚ με άλλες εταιρείες, προκειμένου να αποφύγουν την καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς το ΙΚΑ.