Σε μια δριμύτατη λεκτική επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε, από το βήμα της 79ης ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός. Ο κ. Σαμαράς ξεκινώντας την ομιλία του ξεκαθάρισε ότι δεν θα διακινδυνεύσει τα όσα πέτυχε μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία με τις θυσίες της ενώ καταλόγισε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι παίζει τα ρέστα του για να μην βγει η χώρα από την κρίση, κατηγορώντας τον πως επιδιώκει να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με την ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά προέβλεψε ότι “δεν θα του βγει”.

Χαρακτηριστικά είναι τα αποσπάσματα της ομιλίας του: “Υπάρχουν εκείνοι που κάνουν ότι μπορούν για να μην αλλάξει τίποτε και να μην βγούμε ποτέ από την κρίση. Προσπαθούν να εμποδίσουν την χώρα λίγο πριν την απογείωσή της. Αφού δεν κατάφεραν να ρίξουν την κυβέρνηση από το πεζοδρόμιο προσπαθούν να την ρίξουν με την τελευταία ευκαιρία που τους δίνεται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλά δεν τους βγαίνει γιατί όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν ότι η χώρα βγαίνει από την κρίση και μπαίνει σε περίοδο ανάπτυξης. Πριν από λίγους μήνες έλεγαν ότι η κυβέρνηση θα έχανε την δεδηλωμένη τώρα κανείς δεν το αμφισβητεί. Θέλουν να μπουμε σε νέο κύκλο πρόωρων εκλογών και αστάθειας και προστριβών με τους εταίρους. Είναι επικίνδυνοι εκείνοι που θέλουν να μας ρίξουν σε τέτοια περιπέτεια. Δεν ήθελαν να μειωθούν οι δαπάνες στην Υγεία και στα φάρμακα. Αντιστέκονται λυσσαλέα σε κάθε ιδιωτικοποίηση που έχει γίνει παντού στον κόσμο, απειλούν τους επενδυτές, δεν ήθελαν την αξιολόγηση στο δημόσιο, τρομοκρατούν τους υπαλλήλους και λένε ψέματα ότι κινδυνεύουν με μαζικές απολύσεις. Κόμμα δημοκρατικής ευθύνης είναι εκείνο που περιφρουρεί τη νομιμότητα και όχι εκείνο που καλύπτει τρομοκράτες. Ζητούν να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και λένε ότι θα κάνουν ότι μπορούν να το διαλύσουν, τώρα που πολλές χώρες κάνουν ότι μπορούν να μπουν στο ΝΑΤΟ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να βγούμε από το ΝΑΤΟ. Αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ ποιός θα απαντούσε στον κ. Ερντογάν χθες ότι υπάρχει μία Κύπρος. Πόσο απομονωμένοι και ευάλωτοι θα είμασταν σαν λαός αν δεν είμαστε στο ΝΑΤΟ την ώρα που αυξάνεται ο θρησκευτικός ισλαμικός φανατισμός παντού στον κόσμο”.

Ο πρωθυποπυργός κατέληξε λέγοντας πως “για την κρίση ευθύνονται όλοι, ευθύνες έχουν εκείνοι που κυβέρνησαν αλλά και εκείνοι που δεν κυβέρνησαν και σκόρπιζαν το δηλητήριο του λαικισμού. Υπάρχουν οι αθεράπευτα αδιόρθωτοι του λαικισμού που στηρίζουν ασύδοτες συντεχνίες. Ο Θεός να το κάνει πρόγραμμα αυτό που ανακοίνωσαν. Υποσχέθηκαν πέντε δις για την ανεργία, γιατί δεν βάλλατε κάτι παραπάνω, αφού δεν μας είπατε από που θα τα βρείτε; Τα πέντε δις είναι το μέτρο της ανευθυνότητάς τους. Παίζουν τα ρέστα τους στην τελευταία τους ευκαιρία να εμποδίσουν την χώρα να βγει από την κρίση”.

πηγή: protothema.gr