Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Στην πώληση 4,3 εκατομμυρίων οχημάτων προχώρησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen το διάστημα Ιανουαρίου – Αυγούστου 2014, σημειώνοντας αύξηση 3,4%. Πάντως, η ανάπτυξη παρέμεινε σχεδόν στάσιμη τον μήνα Αύγουστο, ενλω οι πωλήσεις συνέχισαν να παρουσιάζουν μεγάλη μέιωση σε Ρωσία, ΗΠΑ και Βραζιλία.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της VW πέρυσι ανήλθαν σε 3,9 εκατ. οχήματα,  κυρίως λόγω της ισχυρής ανάπτυξης στην Κίνα και μιας ανάκαμψη της αγοράς αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη.

Η ανάπτυξη επιβραδύνθηκε σημαντικά τον Αύγουστο. Η Volkswagen ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις με το brand της αυξήθηκαν μόλις 0,1% τον Αύγουστο στα 471.000 οχήματα έναντι των 470.500 το περασμένο έτος.

Οι πωλήσεις με το brand της Volkswagen αυξήθηκαν 17% στα 1,8 εκατ. στην Κίνα για το οκτάμηνο, και κατά 2,9% στην Ευρώπη, στα 1,1 εκατ.

Μέχρι την ουκρανική κρίση, η Ρωσία επρόκειτο να ξεπεράσει τη Γερμανία ως την μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων της Ευρώπης. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Ρωσία υποχώρησαν τον Αύγουστο, περισσότερο από 25% σε σχέση με το περασμένο έτος. Η πτώση πλήττει τις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες σημαντικά.

Η Volkswagen δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα κλείσει το εργοστάσιο της στην Kaluga της Ρωσίας για 10 ημέρες τον Σεπτέμβριο για να προσαρμόσει την μείωση της ζήτησης. Στο οκτάμηνο, οι πωλήσεις της VW στη Ρωσία υποχώρησαν 18% στα 85.000 οχήματα.

Υπάρχουν επ’ισης αμφιβολίες για το στόχο της εταιρείας να πουλήσει 800.000 οχήματα ετησίως στις ΗΠΑ μέχρι το 2018. Οι πωλήσεις της VW έχουν υποχωρήσει 13,4% μέχρι στιγμής φέτος, υποχωρώντας στα 244.900 οχήματα στο τέλος Αυγούστου από τις 282.900 πριν από ένα χρόνο.