Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

(Upd 18/9)

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά θα έχει στις 6 το απόγευμα στο Μαξίου ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόγιερ.

Ο Βέρνερ Χόγιερ θα υπογράψει σήμερα Πέμπτη συμφωνίες συνολικού ύψους 815 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων, για την αποπεράτωση του μετρό, αλλά και για θέματα σχετικά με την ενέργεια

Οι συμφωνίες θα υπογραφούν στην εκδήλωση με θέμα “Προώθηση ανάπτυξης και απασχόλησης”, όπου εκτός του προέδρου της ΕΤΕπ, θα μιλήσουν ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης.

Όπως έγραφε χθες το Newmoney, ο κ. Χόγιερ δήλωνε χθες από το Λουξεμβούργο, υπερήφανος για τη βοήθεια που έχει δώσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στην Ελλάδα.

Ο κ. Χόγιερ, πρόεδρος της μεγαλύτερης διεθνής τράπεζας στον κόσμο που διαχειρίζεται πάνω από  500 δισεκατομμύρια ευρώ, θα βρίσκεται αύριο στην Αθήνα και θα έχει συναντήσεις με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και τους μεγαλύτερους τραπεζίτες. Επίκεντρο της συνάντησης θα είναι το θέμα της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και τα δάνεια που δίνουν στις μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, όπως μεταδίδει η Καθημερινή.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει τριπλασιάσει την χρηματοδότηση της στην χώρα την τελευταία χρόνια μέσω των ελληνικών τραπεζών.

Οι ελληνικές τράπεζες που έχουν αναλάβει να διαθέσουν τα χρήματα αυτά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ενώ η απορροφητικότητα αυτών των δανείων έχει αυξηθεί τον τελευταίο καιρό ακόμα υπάρχουν αρκετά προβλήματα. “Μικρομεσαίες επιχειρήσεις έρχονται σε εμάς με παράπονα οτι παρά τις μεγάλες ανακοινώσεις των τραπεζών για δάνεια όταν φτάνουν στις τράπεζες τα χρήματα δεν είναι εκεί” λέει ο κ. Χογιερ που μέρος της επίσκεψης του στην Αθήνα είναι να καταλάβει που βρίσκεται το πρόβλημα αλλά και να ασκήσει πίεση για γρηγορότερη απορρόφηση των κονδυλίων απο τις ελληνικές επιχειρήσεις.