Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Ανησυχητική η αδύναμη αποκλιμάκωση του ποσοστού ανεργίας, όμως, ενθαρρυντική για την ανάκαμψη η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας.

·Για τον μήνα Ιούνιο το ποσοστό της ανεργίας ήταν της τάξης του 27%, ο αριθμός των απασχολούμενων διαμορφώθηκε στα 3,527 εκατομμύρια (εκατ.) άτομα, ο αριθμός των ανέργων στα 1,304 εκατ. άτομα και το σύνολο του εργατικού δυναμικού στα 4,831 εκατ. άτομα.

·Η επιστροφή σε θετικούς ρυθμούς οικονομικής μεγέθυνσης, η αναζωογόνηση στη χρηματοδότηση του ιδιωτικού τομέα και η σταθερότητα στο φορολογικό σύστημα δύναται να επιταχύνουν την βελτίωση των επί μέρους δεικτών στην αγορά εργασίας.

·Η δημοσιονομική εξυγίανση (εξάλειψη των ελλειμμάτων), η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών αναφορικά με την πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής οικονομίας (μείωση των επιτοκίων δανεισμού) και η αύξηση του ρυθμού οικονομικής μεγέθυνσης αποτελούν αναγκαίες συνθήκες για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ.