Της Στεφανίας Σούκη
(Upd 24/9) “Είναι θέμα του ελληνικού Δημοσίου να απαντήσει στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση του Ελληνικού. Επιχειρήματα για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχουν.”
Με αυτή τη λακωνική δήλωση απάντησε χθες Τρίτη ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρείας, αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τη μεγάλη επένδυση του Ελληνικού, ύστερα από το ”μπλόκο” της αρμόδιας Επιτροπής του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την έγκριση της σύμβασης.
Από την πλευρά το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου πρόκειται να καταθέσει την Τετάρτη 24/9, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την αίτηση ανάκλησης της απόφασης, η οποία θέτει για ακόμη μία φορά πίσω τα χρονοδιαγράμματα αξιοποίησης της έκτασης.
Ο κ. Αθανασίου τόνισε επιπλέον ότι η Lamda σέβεται στο ακέραιο όλες τις συμβάσεις που έχει ο όμιλος με το ελληνικό Δημόσιο (όπως π.χ. με τη μαρίνα Φλοίσβου), ενώ ειδικά για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου επεσήμανε ότι “δεν είναι και τόσο λογικό σε μία επένδυση άνω των 5 δισ. ευρώ να ζητείται η συμμετοχή φυσικών προσώπων”.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι ένα από τα επιχειρήματα για την αρνητική απόφαση του ΕΣ, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό της, ήταν ότι αποκλείσθηκαν από το διαγωνισμό φυσικά πρόσωπα κ.λπ., είτε αυτοτελώς είτε σε ένωση ή κοινοπραξία μεταξύ τους ή ακόμη σε ένωση και με νομικά πρόσωπα, περιορίζοντας τον κύκλο των συμμετεχόντων σε νομικά πρόσωπα.
Γενικότερα για την αγορά ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι “μετά από μία δύσκολη πενταετία βλέπουμε για 16 συνεχόμενους μήνες άνοδο στους τζίρους στα εμπορικά κέντρα και υπάρχει ενδιαφέρον από ξένα funds να επενδύσουν στο ελληνικό real estate”.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.