Περί τα 7,5 δισ. ευρώ αναζητά ο επιχειρηματίας, Sol Trujillo, προκειμένου να υποβάλλει προσφορά για να αποκτήσει μερίδιο στην Telecom Italia SpA, σύμφωνα με το Bloomberg.
Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ο Trujillo έχει συζητήσει το σχέδιο με τους χρηματοοικονομικούς συμβούλους στην Νέα Υόρκη αλλά και με τα κρατικά ταμεία από το Κατάρ και το Αμπού Ντάμπι που φέρεται να είναι μεταξύ των επενδυτών που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Ωστόσο, ο επιχειρηματίας ακόμη δεν έχει προσεγγίσει το συμβούλιο ή τα στελέχη της Telecom Italia, επειδή το σχέδιο δεν είναι πλήρως χρηματοδοτούμενο και θέλει να εξασφαλίσει την υποστήριξη από την κυβέρνηση της Ιταλίας, πριν κάνει κάποια κίνηση.
Η πρόταση θα προβλέπει ότι ο 62χρονος Trujillo, θα αναλάβει διευθύνων σύμβουλος στην Telecom Italia και παράλληλα θα εγκαταστήσει στον όμιλο, δικά του ανώτερα στελέχη.
Όπως γράφει το Bloomberg, μια επένδυση 7,5 δισ. ευρώ θα ισοδυναμούσε με σχεδόν το ήμισυ της κεφαλαιοποίησης της Telecom Italia.
Η Telecom Italia είχε καθαρό χρέος 35 δις δολάρια στις 30 Ιουνίου. Μολονότι οι οικονομικές λεπτομέρειες του σχεδίου εξακολουθούν να σχεδιάζονται, η επένδυση του Trujillo θα μπορούσε να λάβει τη μορφή μιας προτεινόμενης αύξησης του κεφαλαίου ή αγοράζοντας μετοχές της Telecom Italia στην αγορά, ανέφεραν οι πληροφορίες.
Ο εν λόγω επιχειρηματίας, υπήρξε διευθύνων σύμβουλος στην US West Communications, στην γαλλική Orange και στην αυστραλιανή Telstra.
Σχολίασε εδώ
Για να σχολιάσεις, χρησιμοποίησε ένα ψευδώνυμο.