Στην έκδοση 10ετούς ομολόγου με απόδοση χαμηλότερη του 1% για πρώτη φορά προχώρησε σήμερα η Γερμανία, καθώς η εξασθένιση της οικονομίας της Ευρωζώνης και η προοπτική περαιτέρω μέτρων στήριξης από την ΕΚΤ, μείωσαν τα κόστη δανεισμού στη ζώνη του ευρώ.

Το  γερμανικό κράτος  πούλησε 4,1 δισ.  ευρώ σε ομόλογα λήξης Αυγούστου του 2024 με μέση απόδοση 0,93%, που είναι και η χαμηλότερη απόδοση από το 1993 από τότε δηλαδή που το πρακτορείο Bloomberg άρχισε να καταγράφει τα συγκεκριμένα στοιχεία.

Οι επενδυτές  προσέφεραν 4,66 δισ. ευρώ για την έκδοση, τιμή χαμηλότερη από τα 5 δισ. που στόχευε το γερμανικό Δημόσιο.

Τα σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού τον Σεπτέμβριο στην Ευρωζώνη παρουσίασαν τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 12 μηνών τουλάχιστον, ενώ η μεταποίηση στη Γερμανία συρρικνώθηκε, σηματοδοτώντας νέες προκλήσεις για τον Μάριο Ντράγκι και τη μάχη που δίνει κατά του αποπληθωρισμού. Αύριο εξάλλου συνεδριάζει και η εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ και αναμένεται να δώσει λεπτομέρειες για το σχέδιο αγοράς assets.  
Στη δευτερογενή αγορά, λίγο νωρίτερα (10:50 ώρα Λονδίνου) το 10ετές έπεσε κατά δύο μονάδες βάσης ή κατά 0,02% μετά την έκδοση με απόδοση 0,93%.