Τη μεγάλη αδυναμία του νομοθετικού πλαισίου για τα μη εξυπηρετούμενα και «κόκκινα δάνεια» ανέδειξε η υπόθεση της εμπλοκής που σημειώθηκε μεταξύ της Τράπεζας Πειραιώς και  των εταιριών PASAL A.E και Trastor AΕΕΑΠ που ανήκουν στην οικογένεια Θεοδωρίδη. Η PASAL A.E  είχε πάρει ένα δάνειο που ανερχόταν περίπου στα 40 εκατ. ευρώ σήμερα, με ενέχυρο το 37,08% της Trastor. Το δάνειο δεν εξυπηρετείτο και η Πειραιώς -που ήδη ήταν μέτοχος της Trastor με ποσοστό 33,8%-  απέκτησε επιπλέον 37,08% δικαιώματα ψήφου της Trastor.
 
Με τον τρόπο αυτό η Τράπεζα Πειραιώς έγινε κύριος ποσοστού κατά κάτι άνω του 70% της Trastor ΑΕΕΑΠ. Η Πειραιώς είχε υποχρέωση -και έσπευσε χωρίς καμία χρονοτριβή- να καταθέσει δημόσια πρόταση. Εγινε αναγγελία της δημόσιας πρότασης και φυσικά της τιμής ανά μετοχή που προσέφερε, αλλά με προσωρινή διαταγή το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών απαγόρευσε  στην Τράπεζα Πειραιώς την άσκηση των δικαιωμάτων ψήφου για το  37,08% της Trastor  AΕΕΑΠ.
 
Η τράπεζα κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση επειδή η Pasal αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει υποβάλει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Η οικογένεια Θεοδωρίδη από την πλευρά της θεωρεί ότι επειδή η εταιρεία έχει κάνει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 ( η οποία θα συζητηθεί τον Ιανουάριο) κακώς μεταφέρθηκαν τα δικαιώματα ψήφου στην Πειραιώς από το Αποθετήριο. Αντέδρασε προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη με ζητώντας ασφαλιστικά μέτρα και δικαιώθηκε προσωρινά.
 
Να σημειωθεί ότι η Trastor έχει από το παρελθόν δεσμούς με την Τράπεζα Πειραιώς. Η εταιρία  ξεκίνησε με την επωνυμία  Πειραιώς ΑΕΕΑΠ, εισήχθη στο ΧΑ το 2005 και το 2008  η Pasal Development  έγινε μέτοχος αποκτώντας το 37%. Η αξία του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Trastor ανέρχεται στα 73 εκατ. ευρώ.