Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newmoney.gr on Google

Αμφιβολίες εκφράζουν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης για το σχέδιο της Ελλάδας να εξέλθει πρόωρα από το μνημόνιο. Όπως εξηγεί το Bloomberg, οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες συγκρούονται με τις οικονομικές προτιμήσεις της Ευρώπης.

“Είμαστε σκεπτικοί για αυτό”, είπε ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών Hans Joerg Schelling. “Το κοιτάζουμε με κάποιο σκεπτικισμό και ανησυχία”.

Το Bloomberg αποδίδει την επιφυλακτικότητα της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ απέναντι στο ελληνικό αίτημα στο μεγάλο μέγεθος του ελληνικού πακέτου διάσωσης (αποτελεί πάνω από το 1/2 των συνολικών δανείων διάσωσης που δόθηκαν σε πέντε χώρες) αλλά και οι επίμονες δυσκολίες που συνάντησαν στο να πείσουν τις ελληνικές αρχές να συμμορφωθούν με τους όρους του προγράμματος.

Και ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν έχει ακόμα εκπληρώσει όλα τα φετινά προαπαιτούμενα, καθώς και ότι μία προληπτική γραμμή πίστωσης για τη χώρα είναι πιθανή.

“Υπάρχει ένας αριθμός δεσμεύσεων που οι Έλληνες πρέπει να εκπληρώσουν στο πλαίσιο του προγράμματος. Επομένως, μένει να γίνει δουλειά”, είπε.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, τα ελληνικά κρατικά ομόλογα παραμένουν πρώτα σε επιδόσεις ανάμεσα σε αυτά που παρακολουθεί το πρακτορείο, δίνοντας κέρδη πάνω από 21% από τις αρχές του έτους. Η απόδοση του 10ετούς ενισχύεται σήμερα κατά 12 μονάδες βάσης, στο 6,72%.