Tα δικαστικά έξοδα και η αναδιάρθρωση επηρέασαν τις οικονομικές επιδόσεις της Deutsche Βank που ανακοίνωσε προ φόρων ζημίες για το τελευταίο τρίμηνο του 2013 ύψους 1.153 δισ. ευρώ.

Οι δικαστικές δαπάνες έφτασαν τα 623 εκατ. ευρώ για την περίοδο, ενώ τα έσοδα της τράπεζας μειώθηκαν κατά 16%.

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, οι μετοχές της εταιρείας έκλεισαν με πτώση 3% στη Νέα Υόρκη μετά την έκθεση προειδοποίησης κέρδους (profit Warning) που ταρακούνησε τους ήδη ανήσυχους επενδυτές (Διαβάστε ΕΔΩ).

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας τον Δεκέμβριο του 2013 συμφώνησε να καταβάλει 1,4 δισ. ευρώ ως αγωγή στη δίκη με την αμερικανική Federal Housing Finance Agency (FHFA).

Η Deutsche Bank κατηγορούνταν ότι παραβίασε πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους των ΗΠΑ όταν πούλησε χρηματοοικονομικά προϊόντα υποστηριζόμενα από στεγαστικά δάνεια στις Fannie Mae και Freddie Mac μεταξύ των ετών 2005 και 2007.

Επίσης τον Δεκέμβριο ήταν μεταξύ των έξι τραπεζών στις οποίες επιβλήθηκε πρόστιμο 2,3 δισ. δολαρίων όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη βρήκε ένοχη για απάτη στο διατραπεζικό επιτόκιο Libor.

H Deutsche Bank τιμωρήθηκε με το μεγαλύτερο πρόστιμο από τις έξι τράπεζες ύψους 725,36 εκατ. ευρώ.

Η τράπεζα είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει τα αποτελέσματά της στις 29 Ιανουαρίου αλλά βάσει νόμου έπρεπε να προειδοποιήσει για ζημιές επειδή είναι δημόσιο ίδρυμα (γερμανικός νόμος).