Τα δύσκολα είναι πίσω μας έπειτα από τις σκληρές θυσίες του ελληνικού λαού, δήλωσε ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τα 90 χρόνια του Ελληνικογερμανικού Επιμελητηρίου.

“Δε μας σταματούν ούτε ο λαϊκισμός, ούτε οι πάσης φύσεως ακραίοι, ούτε οι απειλές των τρομοκρατών. Είμαστε απέναντι σε όσους τους βοηθούν και τους συνδράμουν”, σημείωσε ο πρωθυπουργός ενώ αναφέρθηκε και στη μητέρα του Θάνου Αξαρλιάν, λέγοντας ότι στις δηλώσεις της έδωσε μάθημα σε όλους μας.

“Υπάρχουν ύπουλες δυνάμεις που ποντάρουν στην αποτυχία μας”, ανέφερε σε μία έμμεση επίθεση προς στην αντιπολίτευση.

Ο Αντώνης Σαμαράς  δήλωσε ότι η πρόοδος σύντομα θα αρχίσει να φαίνεται και στην πραγματική Οικονομία ενώ επανέλαβε πως το 70% του πρωτογενούς πλεονάσματος θα επιστραφεί στην κοινωνία με ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους τονίζοντας παράλληλα πως προχωράμε με στόχο το τέλος των Μνημονίων.

“Κάναμε το δικό μας μερίδιο, περιμένουμε και από τους άλλους το ίδιο”, τόνισε ενώ σημείωσε πως “διαψεύσαμε όλες τις Κασσάνδρες» και “αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό”.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε κρίσιμη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα την πλήρη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του χρέους, ενώ προανήγγειλε μείωση φόρων, λέγοντας ότι “θα υπάρξει ελάφρυνση των φορολογικών βαρών μόλις ξεπεράσουμε το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για δεύτερη φορά”.