Oι αγορές θα πιστέψουν στην Ελλάδα, όταν επιστρέψουν οι καταθέσεις, ανέφερε στην τηλεόραστη του ΣΚΑΪ ο Μιχάλης Μασουράκης, επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Alpha Bank.

Σύμφωνα με τον κ. Μασουράκη οι ροές κεφαλαίων στη χώρα είναι βραχυπρόθεσμες  ενώ σημείωσε πως η χώρα έχει πτωχεύσει και “δεν μπορούμε να δανειστούμε για να ξοδέψουμε”

Το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης, προέβλεψε ο  επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της Alpha Bank ενώ τόνισε πως 90 δισ. ευρώ σε καταθέσεις έχουν χαθεί τα τελευταία χρόνια

“Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις, υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης oι οποίες θα έπρεπε να διατηρηθούν”, τόνισε.

O κ. Μασουράκης σημείωσε πως “οι τράπεζες αντέχουν και μεγαλύτερη συσσώρευση κόκκινων δανείων γιατί έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί”, ενώ ανέφερε πως η φορολογική αμνηστία είναι κάτι που θα οδηγήσει ανθρώπους που έχουν τα χρήματά τους έξω να τα επιστρέψουν αλλά θα πρόκειται για ανθρώπους που τα έχουν βγάλει παράνομα.

“Ο στόχος είναι το ποσοστό πρωτογενούς πλεονάσματος να πάει γύρω στο 4,5% του ΑΕΠ για να είναι βιώσιμο το χρέος”, τόνισε ο οικονομικός αναλυτής ενώ για το θέμα των μεταρρυθμίσεων και των απολύσεις στο δημόσιο σημείωσε πως αυτές “μετατρέπονται σε προσλήψεις”.

“Δεν ξέρω αν μπορούν να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις ενόψει εκλογών. Η τρόικα δεν εκτίμησε σε σωστή βάση το θέμα της εμπιστοσύνης”, τόνισε.