Για συνεχή παραβίαση του Συντάγματος τα τελευταία τρία χρόνια έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Σωτήρη Ρίζο.

“Είναι μια παρατεταμένη και συνεχής παραβίαση του Συντάγματος και των διαδικασιών που αφορούν στη λήψη των αποφάσεων” δήλωσε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, αυτό δικαιολογείται μεν καθώς οι περιστάσεις είναι ειδικές, αλλά όπως τόνισε η παραβίαση του Συντάγματος και η παρέμβαση των δανειστών συνιστά παρέμβαση στον σκληρό πυρήνα της ανεξαρτησίας της χώρας.

Μάλιστα, όπως σημείωσε η ορθή λειτουργία της δικαιοσύνης μπορεί να συμβάλει στη σκληρή διαπραγμάτευση με τους εταίρους και να επανακαθορίσει τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό και διεθνές γίγνεσθαι. 

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του ΣτΕ εξήγησε στον Α. Τσίπρα τις πιέσεις που δέχεται το δικαστήριο αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά τη διάρκεια της επίλυσης των διαφορών των πολιτών με το κράτος.  “Το δικαστήριο δέχεται μεγάλη πίεση τόσο από μια εκτεταμένη και ασταθή νομοθεσία, όσο και από τις δυσμενείς πραγματικά συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, γεγονότα που δυσχεραίνουν σε μεγάλο βαθμό την άνετη ερμηνεία και εφαρμογή του Συντάγματος”, τόνισε.